Vacature

Beste vrijwilligers, ouders, jeugdleden, oud-leden, donateurs, kennissen, anderzijds geïnteresseerden en vrienden van scoutinggroep Bataven Ludger uit Hengelo,

Iedere vrijdag en zaterdag is een enthousiaste groep vrijwilligers actief bezig om voor onze jeugdleden een supertof, gevarieerd en uitdagend programma neer te zetten. Daaromheen zijn tientallen vrijwilligers in verschillende functies actief om onze mooie groep draaiende te houden en te laten groeien.

Dit doen wij als groep heel goed. Wekelijks ontvangen wij positieve reacties vanuit jeugdleden en ouders en ook persoonlijk hebben wij veel plezier en leren wij veel van onze vrijwilligerstaken. Daarnaast hebben wij een van de mooiste blokhutten van Nederland, beschikken we over prachtig materiaal, zijn we financieel gezond en groeit onze groep ieder jaar.

We zitten echter met een probleem dat we nu al een tijdje voor ons uitschuiven maar dat ons niet langer negeert: we zijn met te weinig vrijwilligers. Sommige speltakken zijn onderbemand en daaromheen hebben mensen soms wel drie verschillende functies. Het concrete risico is nu dat – wanneer we op korte termijn geen nieuwe enthousiaste krachten binnen krijgen – we speltakken moeten samenvoegen, wat ten koste gaat aan de leeftijdsgebonden uitdaging voor de kinderen.

Vastberaden om dit te voorkomen zijn we sinds februari van dit jaar actief aan de slag gegaan met het werven van nieuwe vrijwilligers. In dit licht organiseert Scoutinggroep Bataven Ludger op 05 april om 20:00 de Grote BALU ZJRWHN Bijeenkomst. Tijdens deze avond zullen we je meer vertellen over het vrijwilligerschap bij Bataven Ludger en over de verschillende taken die we voor je hebben liggen, we zoeken namelijk: gemotiveerde leiding, stoere materiaalmannen, verstandige bestuurders, kundige kookploeg, handige IT’ers en nog veel meer. Alle beetjes helpen en voor iedereen (uitzonderingen nagelaten) is plek binnen onze groep!

Weet je al zeker dat je deze super te gekke groep vol enthousiaste vrijwilligers en veel te rare/lieve jeugdleden wilt komen ondersteunen? Helemaal top: je kunt direct contact opnemen met onze groepsbegeleider Albert Onrust via: batavenludger@gmail.com

Twijfel je nog? Of wil je dat jouw opgave als vrijwilliger echt een leuke verrassing wordt? Dan zien we je graag 05 april bij ons op de blokhut terug. Aanmelden – is niet verplicht maar wel handig voor de organisatie i.v.m. het inslaan van het nodige scoutinggebak – kan bij Erik Becker via e.h.becker@outlook.com

Alle gekkigheid op een stokje, we zitten als groep met een grote uitdaging en gaan het niet redden zonder de extra handjes. Daarom hopen we op een grote opkomst en zien we jullie allemaal graag op 05 april!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.