EX – Bijpraten en spellencircus tijdens eerste fysieke opkomst

Eindelijk, na weken te hebben gewacht mocht de eerste fysieke opkomst zonder computer van start op ons eigen terrein. Stipt om 18.50 uur stonden de eerste 2 Explorers die niet zo van de internet opkomsten waren voor de poort. En niet veel later volgde de rest. Allemaal netjes de regels opvolgend van onze poortwachter. De begeleiding had de stoelen in een grote kring op 1,5meter afstand gezet voor een kringgesprek. Tijdens het kringgesprek kwam de monchoutaart aan bod die een Explorer zat op te eten en waarom je nou schoenen zou kopen van maat 36 als je 43 hebt.

Nadat de begeleiding de regels had uitgelegd over hoe het voorlopig in zijn werk gaat begonnen we met het eerste spel: een bal bij iemand door zijn poortje gooien, wat natuurlijk met veel hilariteit ging. Simpel maar doeltreffend (en dat was het zeker).

De volgende ronde in de spellencircus was het ranjadobbelen en drinken van je eigen meegebrachte ranja. Alleen - normaal gesproken mag je bij 6 drinken - was nu de regel eerst 6 dan 4 dan 2 dan 5 dan 3 en aan het eind 1. Of was de volgende nu anders? Het kwam er eigenlijk op neer dat iedereen elke keer de tel kwijt was, waardoor er regelmatig over het veld klonk wel getal was het nu? Wat nog grotere hilariteit was dat 1 zijn drinken al op was en de andere uit een thermoskan zat te drinken.

Alleen de tijd vliegt voorbij als je zo bezig bent... Hierdoor hebben wij stipt om 21.00uur afscheid genomen van onze Explorers en op naar volgende week!

Daarnaast hebben wij nog een raadspel gemaakt: welke Explorer heeft welk soort drank meegenomen? Zie de foto's hieronder!

Reacties zijn gesloten.