Bataven Ludger

GESCHIEDENIS

Scoutinggroep Bataven Ludger is in 2006 ontstaan uit een fusie van de Bataven en de Ludger-Ursula. Na de fusie is de huidige blokhut gebouwd aan de Twekkelerweg zoals we die nu kennen.

De Bataven

De Bataven was de oudste groep van de twee, welke al in 1937 was opgericht. De Bataven hadden hun originele blokhut op de locatie van de huidige nieuwe blokhut en na even weg geweest te zijn door de fusie zijn de Bataven dus weer terug op bekend terrein. De das van de Bataven was vierkant opgebouwd uit een okergele en een zwarte driehoek. Hier komen ook de zwarte en gele vlakken vandaan in de huidige das.

Ludger-Ursula

Negen jaar later, in 1946 was vervolgens de Ludger-Ursula opgericht. De Ludger-Ursula was al een samenvoeging van drie  andere scoutinggroepen. De blokhut van de Ludger-Urusla lag aan de Groenhofstraat, deze locatie was nog een paar jaar na de fusie gebruikt door de Bataven Ludger terwijl de huidige blokhut gebouwd werd. De das van de Ludger-Ursula was een blauwe driehoek met in de punt een geel vierkantje, hier komt de blauwe bies vandaan in de huidige das.

Activiteiten

Buiten de reguliere opkomsten om zijn er binnen de Bataven Ludger ook een paar jaarlijkse speciale activiteiten.

Elk schooljaar beginnen we het nieuwe seizoen met het twee dagen durende groepsweekend. Aan het begin van dit groepsweekend vliegen de kinderen die oud genoeg zijn voor de volgende speltak over. Vervolgens is er voor alle speltakken een variërend programma gemaakt waarin het samenspel tussen de verschillende speltakken centraal staat.

Elk jaar is in het 3ᵉ weekend van oktober JOTA-JOTI. Gedurende dit weekend wordt er onder andere door alle speltakken via de radio contact gelegd met scoutinggroepen van over de hele wereld. Dit gebeurt door middel van een grote gepionierde toren die speciaal voor dit weekend gemaakt wordt. Daarnaast is er natuurlijk ook een goed gevuld programma.

 

Aan het begin van het nieuwe jaar, meestal in februari, staat het vretmoalke gepland. Voor deze dag wordt er een programma voor de speltakken gemaakt en aan het einde van de dag staat er een bord boerenkool met overheerlijke rookworst klaar voor iedereen. Ook tijdens het begin van het vretmoalke vliegen er kinderen over indien ze daar oud genoeg voor zijn.

Elke speltak gaat met de eigen leiding minimaal één keer per jaar op kamp. Voor de bevers en de welpen is dat kamp tijdens Hemelvaart, voor alle andere speltakken is dat tijdens de zomervakantie. Over het algemeen geldt: hoe ouder de leden van een speltak zijn, hoe verder het kampterrein van de blokhut af ligt!

Aanmelden!

Ben je na het lezen van deze informatie enthousiast geworden en wil je je vrijblijvend aanmelden om een keer te komen kijken, doe dat dan via het onderstaande formulier!

Optioneel

Adres

Wil je ons een keer bezoeken, dan zijn wij op vrijdagavond vanaf 19:30 uur en zaterdag vanaf 09:30 uur op de blokhut aanwezig. Je vindt ons op het volgende adres:

Scouting Bataven Ludger
Twekkelerweg 266
7553LS Hengelo

Reacties zijn gesloten.