JOTA-JOTI 2019

Traditiegetrouw vindt het derde volle weekend van oktober de Jamboree on the Air-Jamboree on the internet plaats. Ook dit jaar kwamen er weer meer dan 1 miljoen scouts vanuit de hele wereld met elkaar in contact.

Vrijdagmiddag vonden voor de organisatie de laatste voorbereidingen plaats. De computers werden aangesloten, de radio's geïnstalleerd en de banken naar beneden verplaatst. De sfeer zat er al snel goed in! Voor de explorers, batactief en stam stond er 's avonds een spel op het programma waarbij ze in groepjes langs de diverse blokhutten in de regio moesten. Op ieder blokhut moest via de radio of chat een vraag worden verkregen om vervolgens beantwoord te worden op de desbetreffende blokhut. Ieder antwoord resulteerde in een setje cijfer die, gecombineerd met die van andere blokhutten, een telefoonnummer vormden. Het groepje dat als eerste de voicemail van het onbekende nummer insprak won! Na afloop van het spel was de bar geopend en werd het een zeer gezellige avond!

Zaterdag overdag stond in het teken van de programma's voor de jongere speltakken. De bevers en de welpen deden een roulatiespel waarbij de diverse spelen in het teken van communicatie stonden. De wolven hadden een deden een soort 'Kraak de code' waarbij ze in diverse groepjes middels portofoons een code moesten kraken. De scouts waren onder andere actief met pionieren. Daarnaast hebben alle speltakken op de computers via mIRC gechat met scouts van over de hele wereld! Sommigen durfden dat zelfs via de radio. De radio's zijn ook weer goed gebruikt om leuke verbindingen te maken met groepen in de regio en het buitenland!

Zaterdagavond stond het vrij voor batactief en stam om langs te komen voor een biertje, een ouderwets bordspel of om te gamen. Het was dan ook weer als vanouds gezellig! Daarnaast werden verrast door een bezoek van een aantal leden uit het regiobestuur en door de explorers van een groep uit Goor.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd weekend!

Reacties zijn gesloten.