WE – Installatie

Op zaterdag 2 maart was het ontzettend druk op de blokhut. De reden? Er stonden heel veel ouders omdat er maar liefst 13 welpen werden geïnstalleerd. De installatie is een ceremonie waarbij je de welpenbelofte en de welpenwet voordraagt aan de welpen en de leiding. Na deze ceremonie mag je jezelf officieel welp noemen.

Na de opening was het dan ook tijd om in groepjes van 3 de welpen naar voren te vragen. De welpen legden hierbij hun linker hand op de vlag en met de rechter hand maakten ze een welpenkopje (saluut) naar de leiding. Na het opzeggen van de welpenbelofte kregen ze hun groepsdas, insignes en spraken ze de welpenwet naar de rest van de welpen uit. Na het officiële gedeelte was het tijd om het te vieren dat we allemaal een echte welp zijn. Een lekker stuk cake met slagroom en de nodige versiering mocht hier niet aan ontbreken.

Lang genoeg stil gezeten; nu konden we lekker naar buiten voor een spelletje Levend Stratego in het bos. Er werd gerent, getikt en de vlag werd 2x gevonden. Na nog een potje Pannema was het alweer tijd om te sluiten. Na alle gezelligheid konden we nog een lekker broodje hamburger halen onder het genot van het lezen van onze maandelijkse krant.

Reacties zijn gesloten.