WE – Popcorn bakken

Onze opkomst van 21 april ’18 begon met een lekker zonnetje. Voor de welpen hét moment om lekker naar buiten te gaan. Vandaag begonnen we met een potje Levend Stratego, hoewel de leiding dacht dat het niet zo lang zou duren hebben we maar 1 potje gedaan, deze duurde ruim een uur.Omdat de vlag van de tegenpartij niet werd gevonden vond de leiding het tijd om wat anders te gaan doen. Nadat we even bekeken waar de vlag van de tegenpartij lag, zagen de welpen dat het kampvuur aan was gemaakt. Onder het genot van een lekker bekertje koude ranja vertelde Raksha wat er ging gebeuren; iets klaarmaken op het kampvuur. Na wat interessante informatie over hoe je eigenlijk een kampvuur aanmaakt zagen de welpen al snel wat ze gingen maken met de ingrediënten poedersuiker, olijfolie en mais; POPCORN!!!

De eerste poging om popcorn te maken mislukte door een vlam in de pan, gelukkig was de leiding goed voorbereid om dit probleem meteen op te lossen.Al snel hoorden we flink wat geplof uit de pan komen vanuit het kampvuur. Na een aantal minuten was het smikkelen van de zoete popcorn.

Bij de sluiting zagen we dat het bestuur een kraampje had opgezet waar we allemaal een broodje hamburger konden kopen voor een miniprijs. Wat een lekkernijen deze opkomst, dat kan natuurlijk ook niet anders dan wanneer je met een kookinsigne bezig bent.

Reacties zijn gesloten.