85-jarig jubileum gevierd met feestelijk bezoek aan Avonturenpark Hellendoorn🎉

Op 23 april vierden we het 85 jarige bestaan van Scouting Bataven Ludger! Enkele maanden geleden ontvingen alle leden en vrijwilligers een uitnodiging voor een jubileumactiviteit. Vast stond dat we met z’n allen op pad gingen, maar waar naartoe bleef nog een verrassing.

Tot de dag van de waarheid zelf, 23 april. Rond 9:30 uur kwamen de eerste jeugdleden aan met hier en daar toch wat merkbare spanning. Ze kwamen aan op een terrein waar de sfeer er al goed in zat: er speelde feestelijke muziek en er hing 400 meter aan vlaggenlijn en 200 ballonnen. Vanaf het begin van de straat was dat al merkbaar. Tijdens het opening werd eindelijk bekend gemaakt wat de bestemming van vandaag was: Avonturenpark Hellendoorn! Blijdschap alom! Twee bussen haalden ons op om ons naar deze avontuurlijke bestemming te brengen. Enkele bevers wisten de beste positie te bemachtigen: helemaal bovenaan voor in de dubbeldekker met panorama uitzicht. De ouders zwaaiden ons uit en vanaf dat moment waren we op pad.

Na een comfortabele busrit kwamen we aan in Hellendoorn. Eenmaal aangekomen gingen we op pad het park in! De bevers en welpen met leiding, de rest mocht zelfstandig in groepjes. Waar je ook keek, overal was wel iemand van de Bataven Ludger te herkennen! Waar de ene groep begon met de bloedstollende achtbaan met looping, begon het andere groepje wat rustiger met bijvoorbeeld de monorail. Vol enthousiasme werd het park verkend! Om 12:00 uur was het tijd voor de lunch. Iedereen was zowaar op tijd terug bij de centrale post – niet zo gek want, want de lunch loog er niet om.; voor iedereen was er een patat met mayonaise, een frikandel en een Capri-Sun. Vanzelfsprekend werd er goed gesmuld!

Na de lunch werd het weer nog beter wat maakte dat velen van ons te vinden waren in de waterattracties! De boomstammen in de wildwaterval en de ronde boten in de wildwaterbaan werden goed bezocht. Door enkelen zelfs zo vaak dat ze (meermaals) een behoorlijk nat pak hebben gehaald. Dat was geen straf, want met een flink zonnetje was een beetje verkoeling wel op z’n plaats! Ook voor de jongere speltakken was er ruim voldoende geschikt klein vertier: zij vermaakten zich prima in bijvoorbeeld de zweefmolen of een grote speeltuin met ladders, glijbanen en touwbruggen. Naarmate de middag vorderde sloop er bij enkelen toch wat vermoeidheid in. Dat hoefde niet van lange duur te zijn, want voordat het tijd was om weer richting Hengelo te gaan werd iedereen nog getrakteerd op een heerlijk verfrissend ijsje! Toen de ijsjes op waren werd het toch echt tijd om weer terug te gaan naar de bussen… Na een busrit waarbij de ogen van enkele bevers en welpen toch dichtvielen kwamen we rond 17:00 uur aan op onze blokhut en was het alweer tijd om huiswaarts te gaan…

Een vereniging als de onze bestaat natuurlijk niet zomaar 85 jaar. Nee, die drijft op de tomeloze inzet van al onze leiding en vrijwilligers. Om hen te bedanken was er na afloop nog een verrukkelijke barbecue. Van salades tot aan stokbrood en van vlees tot aan drankjes, in alles was voorzien! Met deze ontzettend gezellige club vrijwilligers is er heerlijk gegeten en nog langer geborreld.

Al met al was het dus een erg geslaagde feestdag! We kijken dan ook niet alleen terug op een feestelijke jubileumactiviteit, maar ook 85 fantastische jaren Scouting Bataven Ludger! Op naar de volgende 85 jaar!

Reacties zijn gesloten.