BE WE – Zomerkamp dag 1: Professor bouwt tijdreismachine!

Reizen door de tijd. Dat is wat de bevers en welpen hebben gedaan op het eerste dag van hun zomerkamp in Rijssen. Nadat we de ouders hadden uitgezwaaid en een verkenningsrondje over het terrein liepen, kwamen we een professor tegen… Professor Tempus (Latijn voor tijd), zoals hij zichzelf noemt, had een tijdreismachine gebouwd. Ter ere van het maken van deze tijdmachine heeft hij een foto gemaakt. Helaas heeft zijn hulpje, in zijn euforie, de foto in de tijdreismachine gegooid waardoor deze versnipperd is geraakt door de tijd.. Aangezien het hulpje toch enigszins verstrooid is, kon hij wel wat hulp gebruiken van de bevers en welpen om zijn foto weer terug te krijgen!

Dat vroeg natuurlijk om een testritje. De machine werd ingesteld. De middeleeuwen waren de eerste bestemming. Echter ging het totaal mis…. We belandden in de oertijd! Een slordige paar duizend jaar te ver terug! De reden dat we dat weten is omdat we een oermens tegen kwamen! Behaard en wartaal uitslaand benaderden de bevers en welpen de oermens. Met wat handen- en voetenwerk kon de oermens een spel uitleggen wat erg lijkt Hollandse Leeuwen, alleen noemde hij het “Oenka boenka dikke stroenka”. Dit spel bleek niet voor niets, want de oermens bleek een puzzelstukje van de foto te hebben. Daarna gingen we weer terug naar 2022 met behulp van de tijdmachine.

Na een korte drinkpauze werd besloten dat we ons moesten beschermen tegen de mogelijke straling van de tijdmachine. We hebben een hoofddeksel en een schild geknutseld. Toen was het alweer luncht tijd en hebben we gesmikkeld van een fantastisch lunch gefaciliteerd door de kookstaf.  Na de lunch kwam de professor opnieuw langs en zijn we op zoek gegaan naar een volgend puzzelstukje. Veilig beschermd tegen de straling van de tijdreismachine bracht Professor Tempus ons naar de hippie tijd; het jaar 1969! Want opeens troffen we een hippie aan die onze bevers en welpen uitdaagde om zich van hun creatieve kant te laten zien. Met z’n allen hebben we prachtige schilderijtjes met het ‘peace’ teken gemaakt. Erg onder de indruk van de schilderkunsten overhandigde de Hippie óók een puzzelstukje voor de foto, waarna we weer veilig terug konden naar het heden.

Dat tijdreizen is natuurlijk erg vermoeiend, dus was het tijd voor een pauze met drinken en fruit, waarna er ruimte was voor de kinderen om hutten te bouwen in het bos. Verdwaald kwam opeens de professor uit het bos zetten, om ons mee te nemen voor een volgend experiment. Want we gingen namelijk niet naar het verleden, maar naar de verre toekomst: het jaar 2552! Dit leek wel alsof we in een simulatie beland waren. Omdat er in die tijd natuurlijk veel veranderd is, moesten de geheugens getraind worden. De Docent en Student 18 deden dat middels levend memory. Door dit succesvol te voltooien hadden we weer een stukje van de foto verdiend.

Terug in onze eigen tijd bleek ons bestek gestolen… Erg onhandig, want we stonden juist op het punt om te gaan eten… Dus hebben we de macaroni maar heerlijk met onze handen opgepeuzeld! Het volgende programma onderdeel zal u dan ook niet verbazen, want het bestek moest opgezocht worden. Hiervoor keerden we met de professor terug naar de middeleeuwen, want een ridder bleek ons bestek aangezien te hebben voor zeer primitieve dolken. Met z’n allen hebben we door het bos gewandeld om het bestek terug te vinden, want de ridder in kwestie had er zowaar een route mee uitgezet! Nadat al het bestek terug was gevonden keerden we terug naar ons kasteel en het huidige jaar. In de avondschemering werd nog een potje levend stratego gespeeld. De eerste leuke en drukke dag hebben we afgesloten met een potje ‘Tik Tak’ bij het kampvuur… Welterusten!

Reacties zijn gesloten.