BE WE – Zomerkamp dag 2: Puzzel vordert dankzij tijdreizen

De vogels fluiten en het zonnetje schijnt als de rust plotseling verstoord wordt door wakker wordende bevers en welpen. De kookstaf was alweer vroeg in de weer om de voorbereidingen te treffen voor het ontbijt; het belooft weer een drukke dag te worden. Toevalligerwijs arriveert Professor Tempus na het ontbijt ook weer, nadat hij een nachtje heeft geknutseld. Met aller plezier neemt hij ons weer mee op tijdreis. De tijdreismachine is klein maar comfortabel en bracht ons vanochtend feilloos naar de tijd van de Grieken. Bij aankomst ontdekken we al snel dat er een Griekse Godin aanwezig is! Ook in deze tijd is weer een puzzelstukje beland, deze keer kan deze terugverdiend worden door het voltooien van een Olympisch zeskamp. Op het programma van dit zeskamp stond onder andere ver-werpen, blikgooien en ei-lopen. De deelnemers werden uitgedaagd om zichzelf van de meest sportieve kant te laten zien, en dat werd beloond met een nieuw puzzelstukje!

Na wat vrij spelen en het intensieve zeskamp moesten er natuurlijk wat maagjes gevuld worden. Gelukkig was het tijd voor de lunch! De kookstaf had kosten nog moeite gespaard en heeft voor de lunch overheerlijke tosti’s bereid. We zouden uitgebreid over kunnen uitweiden, maar de foto’s zeggen genoeg. Vast staat dat de tosti’s in ieder geval zo goed waren dat er geen één overbleef. Sterker nog, de lunch beviel zo goed dat een aantal welpen dachten dat het een avondmaal was! Na de lunch werden we verrast door een raar slapend persoon… Of beter gezegd, wij moesten zorgen dat slapende rare niet verrast werd door de bevers en de welpen! De slapende rare is namelijk iemand die 23 uur van de 24 uur slaapt. Maar in dat ene uur heeft hij ons wel beroofd van onze waardevolle eigendommen. Het was aan de bevers en welpen om deze, al sluipend en kruipend, terug te roven zonder dat de slapende rare wakker werd! Maar uiteindelijk is dat gelukkig helemaal goed gekomen 😊

Tijd voor wat ontspanning! Na een kleine drinkpauze stond alweer het volgende onderdeel op het programma… midgetgolf! De midgetgolfbaan zat aan de overkant en na de nodige holes afgewerkt te hebben (de één in meer slagen dan de andere) waren al onze ‘golfskills’ weer helemaal op peil. Toen we echter terug waren op het kampterrein kwamen we het hulpje van de professor weer tegen… Hij sleepte ons weer mee in zijn tijdmachine naar de toekomst, 20 jaar om precies te zijn. En wat er toen gebeurde was een mirakel. Specifiek voor één welp, want hij kwam niemand minder tegen dan… zichzelf! Maar dan wel 20 jaar ouder. Alles klopte – van de knuffel tot aan de vishengel aan toe. Vanzelfsprekend was dit een grote verbazing, maar tegelijkertijd ook een geruststelling dat hij het over 20 jaar nog goed zal maken.

Eenmaal terug in het heden was het nu wél tijd voor een avondmaal. De kookstaf had een traditioneel AGV’tje bereid: gebakken aardappeltjes, boontjes en een culinaire hamburger. Het geheel kon verreikt worden met mayonaise, ketchup of appelmoes. Als toetje was er dubbelvla, maar de kookstaf wordt in deze verdacht van sabotage, aangezien er op mysterieuze wijze komkommer en banaan in de vla is beland… Dat mocht de pret niet drukken, want iedereen was natuurlijk hartstikke verzadigd.

Na het avondmaal en het afwassen was er nog even tijd voor vrij spelen, waarna de Professor ons een laatste bezoek bracht voor vandaag. Hij nam ons mee naar de tijd van het wilde westen, want eenmaal uit de tijdreismachine gestapt kwamen we een echte cowgirl tegen! Zij had de 4 Daltons gevangen, maar er waren er 3 ontsnapt die haar goud hadden gestolen… Met een soort schmink, dat bij het aanbrengen zo snel mogelijk verwijderd moest worden, verdedigden zij hun buit. Dit leverde echt wel komische gezichten op zoals de foto’s bewijzen! Hierna was iedereen natuurlijk hartstikke vermoeid. Er werd nog wat water gedronken om de dorst te lessen, waarna iedereen gedoucht, tevreden en wel naar bed ging 😊 Welterusten en tot morgen!

Reacties zijn gesloten.