BE WE – Zomerkamp dag 3: Professor keert huiswaarts na compleet maken puzzel

De derde dag breekt aan. De enkele vermoeide gezichtjes die nog rondspookten in de blokhut werden al snel vrolijke en energieke gezichten toen de ontbijttafel eenmaal gedekt was. Na het ontbijt en uiteraard de afwas was het tijd voor een spel, namelijk het dierengeluidenspel. Hier voor moesten we natuurlijk wel terug naar de dierentijd met de Professor. Daar kwamen we Mick Dundee tegen die ons meenam naar de jungle. In het bos zaten 6 “dieren” verstopt die ieder een geluid maakte. Met behulp van Dundee hebben we de dieren gevonden na een uitdagende zoektocht en is iedereen veilig weer teruggekomen.

Na het bezoek aan de jungle was het tijd voor iets totaal anders. We zijn namelijk naar het Kukelnest gegaan. Hier hoefden de kinderen zich niet te vervelen, want dit is een speeltuin en kinderboederij in één. Het liet niet te wensen over, want ook in de lunch werd voorzien. Er werd genoten van patat met een minifrikandel een kipnuggets. Ook konden de kinderen de tijd gebruiken om iets voor te bereiden voor de bonte avond – traditiegetrouw de laatste avond van het zomerkamp waarbij allerlei acts worden opgevoerd.

In de loop van de middag keerden we terug op het kampterrein, waar we weer konden rekenen op de aanwezigheid van de Professor en zijn hulpje. Hij bracht ons naar de laatste bestemming van dit kamp, de gouden tijd. Hier kwamen we Marie-Ann Toilette tegen en één van haar schoonmakers van haar 225 kamers tellende verblijf. Ze heeft haar welvaart vergaard door de handel in de gouden tijd, en voor uitbreiding van haar etablissement had ze nieuwe grondstoffen nodig, en hierbij kon ze wel wat hulp gebruiken van ons door middel van een handelsspel. Na succesvolle onderhandelingen keerden we, met puzzelstukje als dank voor de hulp, weer terug naar het heden toen het alweer tijd was voor het laatste avondmaal. Want ook vanavond had de kookstaf weer kosten nog moeite gespaard voor een à la carte menu. Langs 5 stationnetjes werden pannenkoeken, krokandellen, slalalala, een gebakken ei en een ouderwets gebakken stokbroodje boven een kampvuur aangeboden. Het geheel werd afgesloten met een heerlijke watermeloen als toetje.

Na het eten was het dan officieel tijd voor de bonte avond! Diverse acts van zowel de kinderen als de leiding werden opgevoerd. Er werden veel lachwekkende moppen getapt, de lachband was er niets bij. Ook werd er “ik zie wat jij niet ziet” gespeeld. De act van de kookstaf was tegelijk een culinair hoogte- en dieptepunt met de instructies voor het maken van een bamischijf. Ten slotte werd er nog een interessant verhaal verteld over Pudding en Gisteren, waar de deelnemers van de bonte avond vast meer over kunnen vertellen! Nadat alle acts afgelopen waren werd het laatste puzzelstukje verkregen van de Professor. Hiermee was de puzzel dan eindelijk compleet en was de bonte avond definitief een succes! Hierna vertrokken de Professor en zijn hulpje weer met de tijdreismachine naar hun eigen tijd, en leefden ze nog lang en gelukkig. Na een mooie avond zette de schemering in en was het tijd voor de bevers en welpen om naar bed te gaan…Welterusten!

Reacties zijn gesloten.