BA – Mr. X

­­­Vrijdagavond hebben wij ons vermaakt met het stadsspel Mr. X. De Batactief werd opgedeeld in drie groepjes waarvan één groepje het Mr. X-groepje was, en de andere twee groepjes detectives. De detectives hadden samen als doel om Mr. X te vinden, en Mr. X had logischerwijs als doel om uit handen van de detectives te blijven. Om het niet te moeilijk te maken moest Mr. X iedere 10 minuten zijn locatie via WhatsApp delen.

Pas op de startlocaties, verdeeld over het speelveld, kwam ieder groepje te weten wat zijn rol was. Om 20:30 uur werd de eerste locatie gedeeld en begon het spel dan echt! Door logisch na te denken, vooruit te denken, tactische overwegingen te maken, en dat alles te combineren met de gedeelde locaties was het proberen om de locatie van Mr. X te achterhalen.  Na de derde locatie bleek een detective groepje zich slechts honderden meters van het Mr. X-groepje af te bevinden en konden ze na een stevige sprint op de fiets na een half uurtje worden ingerekend. 


Vervolgens werd een ander groepje Mr. X en begon het spel, na een kwartier uitloop voor Mr. X, opnieuw. Nadat weer een groot deel van Hengelo verkend was, werd ook dit Mr X-groepje na een half uur in de kraag gevat door de detectives. Daarna werd het laatste groepje Mr X, die, naar eigen zeggen, de nodige ‘capriolen’ uithebben gehaald om uit handen van de detectives te blijven. Het spel zou om 23:00 uur afgelopen zijn, en er waren detectives die al het vermoeden hadden dat ze hun vlucht op de blokhut wilden eindigen, wat een juist vermoeden bleek te zijn. Na drie kwartier werden ze dan uiteindelijk getikt, 100 meter voor de blokhut. Maar of dat nog binnen de tijd was, zijn de meningen over verdeeld…

Het was hoe dan ook een supergave en actieve opkomst, waarbij op sommige momenten de nodige adrenaline naar boven kwam! Nadien moest de dorst uiteraard worden gelest in de bar, waar nog lang werd nagepraat… ?

Reacties zijn gesloten.