BE WE – Zomerkamp dag 1: Perka-dementus van de Balumos Scoutum Toverschool is kalendermaanden kwijt!

Hemelvaartsdag, 10:00 uur. De enthousiaste bevers en welpen druppelen binnen! Na de opening verschijnen er 2 onverwachte figuren: Perka-dementus en een van zijn leerlingen van Balumos Scoutum Toverschool. Perka-dementus bleek een paar maanden van het jaar verloren te zijn. In ruil voor toverlessen zijn de bevers en welpen wel bereid te helpen. Na de energie eruit te hebben gekregen met wat renspellen was het al snel weer tijd voor de lunch.

Na de lunch begon dan de eerste echte toverles. Professor Plof en Dextro demonstreerden een aantal proefjes met onder andere maizena, melkpoeder, cola en Mentos. De foto's spreken boeken delen. Uiteraard stonden de kinderen perplex! Daarmee waren de eerste maanden verdiend! Na deze wijze proefjes, was er tijd voor wat drinken en vrij spelen. En daar krijg je honger van. De kookstaf heeft uiteraard een heerlijk avondmaal neergezet: gebakken aardappeltjes, bonen en een chipolata worst met als nagerecht perzik-, aardbei- of bosvruchtenyoghurt.

Na het eten zaten de magen nog niet vol: er zijn heerlijke marshmellows geroosterd! Na een demonstratie van hoe het niet moest zijn er voortreffelijke goudbruine marshmellows gebakken. Toch werd de rust bruut verstoord. De Professor der Onzichtbaarheid deed zijn intrede. Althans, zo hoorden we. Hij moest voor een vriend lichtgevende stokjes door het bos smokkelen, echter waren er wel wat anderen die ook belang hadden bij de stokjes. Gelukkig leerde hij de bevers en welpen de onzichtbaarheidsspreuk waardoor het smokkelen van de stukjes een stuk makkelijker werd. De Professor der Onzichtbaarheid had als dank ook weer een paar maanden om de kalender vol te maken. Toen het spel was afgelopen zette de schemer in en was het alweer tijd om langzaam richting bed te gaan... Het was een actieve en geslaagde eerste dag!

Reacties zijn gesloten.