BE WE – Zomerkamp dag 1: plaats delict aangetroffen!

Vandaag verzamelden alle bevers en welpen om 10:00 uur in Rijssen bij de blokhut van Scouting Oosterhof-Niej Begin voor hun zomerkamp. Er was zelfs één welp die er zovéél zin in had, dat hij een uur te vroeg aankwam! Nadat er afscheid genomen was van alle ouders, grootouders, broertjes en zusjes werd er gezamenlijk geopend en kon het zomerkamp écht beginnen. Tijdens een rondleiding door de blokhut en over het terrein kwamen we er al snel achter dat er een moord was gepleegd! Ter plekke kwamen we detective Diederik Ductie tegen die samen met zijn lokale politieagenten Ben en Bob de plaats delict aan het onderzoeken waren. Dhr. Ductie legt uit dat ze op het levenloze lichaam van Liesbeth van Bodegraven, Senior medewerker bij de Centrale Bank van Rijssen, hebben aangetroffen. Mogelijke verdachten zijn Henk de Bakker, met wie Liesbeth eerder een relatie heeft gehad die onlangs strandde, en Rudolf de Fries, die Liesbeth's hulp wilde bij het stelen van goud uit de kluis van de bank.

Daaropvolgend gaan de bevers en welpen naar de bank om onderzoek te doen naar de moord op Liesbeth. De ter plekke aanwezige medewerker is bereid ze te helpen, maar daarvoor moeten ze eerst laten zien dat ze echte handelaren zijn! Tijdens het handelsspel worden diverse grondstoffen ingekocht en verkocht bij diverse posten, waar het geld vermeerderd wordt. Dit blijkt een groot succes te zijn, en de medewerker van de Centrale Bank is bereid ze te helpen, en geeft 3 hints. Eén hint naar Rudolf, een hint naar Henk, maar ook een hint naar een mogelijke derde verdachte: Mr. X. De bewijsstukken worden op het detectivebord geplaatst om een duidelijk overzicht te krijgen.

Na een door de kookstaf voortreffelijke bereidde lunch, gaan de bevers en de welpen een stuk wandelen. Ze komen terecht bij het Rijssens Leemspoor, waar ze een ritje maken over een spoorlijn waar 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstoffen over vervoerden. Onderweg terug drinken ze nog wat lekkers. Bij terugkomst komen ze de buurvrouw tegen, die ook een waardevolle hint beweerd te hebben! Daarvoor moeten ze haar echter wel helpen met verrekijkers knutselen. Uiteindelijk blijkt ze een oude stinkende sok gevonden te hebben...! Vervolgens mogen de bevers en welpen nog hutten bouwen, terwijl de kookstaf een verrukkelijke maaltijd maakt: macaroni. Echter bleek het bestek gestolen, waardoor de bevers en welpen wel met hun handen moesten eten.

Toen de overheerlijke maaltijd op was werd er nog Hollandse leeuwen en het dierengeluidenspel gespeeld. Dit was echter niet gemakkelijk, want het paard bleek goed verstopt! Al snel werd het bedtijd en gingen de bevers en welpen naar bed - de eerste dag van het kamp zit er alweer op!

Reacties zijn gesloten.