BE WE – Zomerkamp dag 2: bewijs verzamelen

Vrijdagochtend. De meeste mensen in Nederland slapen nog, maar de bevers en welpen op zomerkamp in Rijssen zijn klaarwakker. Ze hebben als roosjes geslapen en zitten vol energie om het onderzoek naar Liesbeth van Bodegraven voort te zetten. Na een heerlijk ontbijtje zijn we de dag begonnen met een zeskamp op het terrein waar het nodige klimmen en klauteren aan te pas kwam. De uitslag van het zeskamp was amper bekend of Henk de Bakker, verdachte in de moordzaak kwam langs. Samen met de detective hebben ze een huiszoeking gedaan bij Henk. Daarvoor moeten ze Henk de Bakker, praktiserend bakker, wel eerst helpen met het bakken van broodjes, waarmee uiteraard akkoord wordt gegaan. Wat vervolgens wordt gevonden bij de huiszoeking is zeer merkwaardig: een liefdesbrief aan Liesbeth en bewijs dat Henk's aanvraag voor een lening is afgewezen door de bank. De bakker bedankt de bevers en welpen voor hun bij het bakken; zelf zitten ze ook vol van de lunch!

Na het broodjes bakken stuitten twee toevallige passanten in de bosrijke omgeving van de blokhut op dit zomerkamp: Rudolf en Ria de Vries. Dit stelletje valt onder de verdachten, en de detective dringt aan op een huiszoeking bij de twee. Als ze onschuldig zijn, hebben ze immers toch niks te verbergen. Daarmee gaan Rudolf en Ria akkoord. De bevers en welpen belandden echter in een heuse escaperoom die door de twee zijn uitgezet. Verdeeld in twee groepen wordt de uitdaging aangegaan. Het bewijs is ook hier weer niet mals en meer dan verdiend. Gevonden wordt een boze brief aan Rudolf's kameraden over de mislukte bankoverval, een pistool en een rode sok.

Als de bevers en welpen zich daarna klaarmaken voor een wandeling, komen ze Mr. X tegen. Hij is een in het wereldje bekend witwasser van crimineel geld, en heeft bewijs materiaal waar de detectives in spe wel oren naar hebben. Het is een kluisje met een 3-cijferig slot. Die kan ontrafeld worden door het oplossen van 3 puzzels: een doolhof, een woordzoeker en een gecodeerd alfabet. Als het kistje opengaat, blijkt hier een behoorlijke som aan briefgeld in te zitten. Dit bewijs kan zeker goed gebruikt worden in een mogelijke rechtszaak!

's Avonds is het dan tijd voor een bonte avond. Die begint voor de bevers en welpen met een heerlijke maaltijd. Zo kunnen ze hun buikje rond eten van krieltjes, een hamburger, stokbrood met satésaus, tosti's poffertjes, salade en een vruchtencocktail. Daarna werd het ook tijd voor het theaterspektakel. De bevers en welpen voerden stukjes uit variërend van moppentrommels, voorlezen tot dansjes. Daarnaast werd ook de nieuwe leiding ontgroend! Daarna was het al snel tijd voor een douche, waarna de bevers en welpen na een drukke dag alweer naar bed gingen.

Reacties zijn gesloten.