BE WE – Zomerkamp dag 3: de rechtszaak

Een ei hoort erbij. Dat is wat de kookstaf gedacht moet hebben, want alle bevers en welpen smikkelden van een heerlijk gebakken eitje bij het ontbijt. Later bleek dat ook wel nodig te zijn, want vandaag is de dag van de rechtszaak! Na het ontbijt kwam de detective langs om de verzamelde bewijsstukken op het detective bord nog eens door te nemen. Detective Diederik Ductie heeft overuren gemaakt. Samen komen ze unaniem tot de conclusie dat Rudolf de Vries de moord heeft gepleegd. Daaropvolgend begeven ze zich naar de rechtbank, waar de bevers en welpen de jury zullen vormen. De rechter opent de zitting en de drie verdachten, Henk de Bakker, Rudolf de Vries en Mr. X, worden door de politie naar binnen gebracht. De rechter geeft nog een korte reconstructie van de gebeurtenissen en vraagt de jury de schuldige aan te wijzen, waarop Rudolf direct wordt aangewezen. Streng doch rechtvaardig veroordeelt hij Rudolf de Vries tot een gevangenisstraf van vijf jaar en wordt direct afgevoerd. Tijd voor een slotpleidooi is hem niet gegund. Later zal blijken dat Rudolf een deal heeft gemaakt met Liesbeth om deur van de kluis met het goud in de Centrale bank van Rijssen open te laten staan in ruil voor een deel van de winst. Echter, Liesbeth heeft de deur dicht gelaten en het alarm aangezet. Uit woede heeft hij Liesbeth vermoord...

Na de rechtszaak gaan de bevers nog een potje voetbal doen en wat drinken. Om 11:00 uur worden zij namelijk opgehaald door hun ouders; voor hen zit het kamp er alweer op. Maar voor de welpen duurt nog een dagje langer! Zij vertrekken na de rechtszaak naar het Volkspark in Rijssen. Na daar lekker geluncht hebben doen zij mee aan een fanatiek potje slagbal. Zodra ze daar mee klaar zijn hebben ze wel een ijsje verdiend! Dan is het tijd om weer terug te keren richting de blokhut. Op het terrein wordt nog zeer enthousiast een potje levend stratego gespeeld.

De kookstaf is ondertussen al druk bezig met het avondeten, maar zit met een probleem. Alle borden en bestek zijn gestolen! Wel vonden ze nog een mooi plastic tafelkleed. Er zat nog maar een ding op... de patat, frikandel en boontjes moeten met de hand worden gegeten. Dat kan hier wel beschreven worden, maar het beste is om gewoon de plaatjes hieronder bekijken om te zien hoe dat er aan toe ging.

Nu de maagjes weer vol zitten is het tijd voor een potje panama. Aansluitend daarop trekken de welpen het bos in om een geschikte stok te zoeken, ze gaan namelijk marshmallows roosteren. En die zijn erg goed gelukt! Als daarna wordt gevraagd of de welpen moe zijn, wordt daarop direct een volmondig 'nee!' geantwoord door hun. De leiding komt dat goed uit, want die had nog een zeer spannend smokkelspel in petto. Het was aan de welpen om het smokkelwaar van de ene naar de andere kant van het veld te brengen, waarbij ze niet getikt mochten worden door de douane (de leiding). Het was een prachtig spel en de welpen deden zeer fanatiek mee! Hierna waren ze gelukkig wel moe, en was het alweer bedtijd.

Reacties zijn gesloten.