PSC – Nieuwsbrief februari

Leiding update.

Aankomende maand staat in het teken van het “fred”moalke, de nieuwe patrouilles en het winterkamp.

Koken op kampvuur (07/01)

In tijden waarin terreurdaden wereldwijd plaats vinden, heeft de leiding van de proscouts bedacht om in plaats van hikebommen, survivalflappen te gaan maken met de jeugdleden. Dit klinkt niet alleen vriendelijker, maar bleek ook nog eens (mits goed voorbereid) beter te smaken. Op het kampvuur werd deze lekkernij voorbereid.

Routetechnieken in Twekkelo (14/01)

De mate waarin routetechnieken door onze proscouts werden beheerst, liet nogal eens te wensen over. Zeker wanneer wij ze op pad stuurden om zelf een route uit te zetten en daarbij gebruik te maken van diverse technieken. Dit keer gingen we onder de bezielende leiding van de proscouts leiding in Twekkelo met de technieken aan de gang. In 2 patrouilles gingen we op stap. Bij elk punt werd de route genoteerd volgens 3 technieken. Als de patrouille het eens was met elkaar, liepen we door tot het volgende punt. Dit leverde kwalitatief betere routes op dan alle voorgaande expedities. Zo blijkt toch maar weer, dat ook onze proscouts nogal eens een ouder iemand nodig hebben om de opdrachten serieus te benaderen.

Op stap met explo’s (20/01)

Vrijdagavond hadden we een gezamenlijke opkomst met de explorers, aangezien de blokhut verhuurd was. Op het programma stond het aloude smokkelspel. Dit werd gedaan in de buurt van het Lonnekermeer.

Oudhollandse spelletjes (28/01)

Deze opkomst werden Oudhollandse spelletjes weer eens tevoorschijn gehaald. Na een potje onvervalst modderrugby gingen we aan de slag. Beide patrouilles vochten fanatiek voor hun eer. Touwtje springen, zaklopen, torens bouwen en spijkerpoepen kwamen aan bod. Als ook een snoepje uit een waterbak halen en vervolgens in een bak meel een ander snoepje zoeken. Dankzij de traktaties van Iris en Mick werd er toch nog lekker gesmuld.

 

 

Opkomsten in februari

Volgende maand is er maar 1 reguliere opkomst. Dit als gevolg van de voorjaarsvakantie, het “fred”moalke en het winterkamp. Tijdens het maken van het programma realiseerden wij ons dat dit samen valt met het carnavalsweekend.

Helaas konden we niet eerder, aangezien de blokhut niet beschikbaar was. Toch hopen we genoeg proscouts en ouders te mogen begroeten in Borculo. Ook als je ouders niet mee kunnen ben je van harte welkom. Geef dit van te voren wel even door, in verband met het vervoer.

Jarige proscouts (leiding) deze maand:

06/02: Michiel

Afwijkende opkomsttijden en -locaties 

(voor zover nu bekend)
04/02: Vretmoalke (info volgt nog)
18/02: geen opkomst i.v.m.
24-26/02: ouder/kind kamp (info volgt nog)
24-26/03: oefen RSW (info volgt nog)
19-21/05 RSW (info volgt nog)

Reacties zijn gesloten.