SC – Winterkamp 2017

Vrijdag 6 januari begon het jaarlijkse winterkamp van de scouts. Het was een echt WINTER kamp dit jaar. Besneeuwde velden en bossen, licht vriezend weer met een zonnetje.
Vrijdag avond was het station van Vroomshoop het verzamelpunt. Van daar uit was een tochtje van 5 km uitgezet naar de blokhut in Den Ham. Een uurje lopen…………..Nee dus, 2-4 uur hebben ze er over gedaan. Dat beloofde wat voor de hike van de volgende dag ☺
Op de blokhut aangekomen snel de matjes en slaapzakken neerleggen. Daarna een gezellige avond met spelletjes, kletsen en veel lekkere hapjes.
De volgende morgen, na een gezamenlijk ontbijt, werd in kleine groepjes gestart met de hike. Een tocht van 15 km door het prachtige landschap van Den Ham en Ommen met de bekende scout- route -technieken. Op kasteel Eerde hielden we de lunchpost met boogschieten als zeer populair postspel. Op de post in Den Ham werden een paar hele moeilijke vragen over de prachtige kerk gesteld. Tussendoor natuurlijk vele koek en zopie posten. Uiteindelijk hebben alleen  onze Super-ladies de hike helemaal uitgelopen. TOPPERS!! Na een avondje “weerwolven” spelen lekker slapen.
Op zondagmorgen hebben we een geweldig leuk uitdagingenspel gedaan. De meest rare en onmogelijke uitdagingen werden door de scouts goed volbracht. De jury was heel streng ☺
Het was een geslaagd weekend.

Reacties zijn gesloten.