PSC – Nieuwsbrief januari

Leiding update.

We hopen dat jullie de kerstdagen goed zijn doorgekomen. Het hele leidingteam wenst jullie een gezond, uitdagend en voorspoedig 2017 toe! Een jaar waarin we weer veel uitdagende opkomsten gaan draaien, een jaar waarin we waarschijnlijk gaan groeien naar 4 patrouilles, we weer mee gaan doen aan de RSW (en misschien wel LSW), we ons winterkamp gaan houden en het jaar dat Anne, na een snuffelstage bij de scouts, definitief bij de proscouts terugkeert! Hier zijn wij en de proscouts heel blij mee.

Sinterklaas dobbelspel (03/12)

Tijdens deze opkomst werd de verjaardag van sinterklaas gevierd. Met het nodige strooigoed op de tafels werden de cadeautjes verdeeld.

Levende kerststal (10/12)

De uitkomst van deze opkomst hebben jullie al gezien. Dit jaar hebben we de ouders en mede leiding van de Bataven Ludger verrast met een
leuke kerstgroet. Mede dankzij Iris, vonden we een verlaten stal. Daar stond een kleine kribbe, waarin Michiel en Hanna hun kleine baby Mick konden neerleggen. Wonder boven wonder kwamen er ook nog eens 3 koningen langs en een herder met een kudde schapen en ezels. Alsof dit plaatje nog niet compleet genoeg was, daalden er ook nog eens 2 engelen uit de hemel. Dit alles onder de bezielende leiding van de ster. Miranda, nog bedankt voor de foto’s!

Creatieve middag (17/12)

Deze middag zijn onze jeugdleden actief aan het crea’en gegaan. Er bleek maar weer eens, dat er nog veel te winnen valt op dit gebied. We hebben veel gelachen. Een enkeling stond met tranen in de ogen, naar weer een faalactie. Uiteindelijk overwon het plezier en na het explorerlokaal weer netjes achtergelaten te hebben, gingen we ons nog even buiten uitleven.

Opkomsten in januari

Deze maand gaan we de ouders informeren over de diverse kampen die er dit halfjaar op het programma staan. Denk aan het winterkamp, oefen RSW, RSW en natuurlijk het zomerkamp. Een uitnodiging hiervoor volgt nog.
Verder gaan we 20/01 samen met de explorers een opkomst draaien. Vrijdagavond dus! De opkomst van zaterdag komt dan te vervallen. Schrijf dit dus in je agenda of op de kalender!!!

Jarige proscouts (leiding) deze maand:

12/01: Leon
17/01: Anne
31/01: Mick

Afwijkende opkomsttijden en -locaties 

(voor zover nu bekend)
31/12: geen opkomst
07/01: 1e opkomst 2017
14/01: informatiemiddag ouders (vanaf 12:30 uur)
20/01: opkomst vrijdagavond met explo’s
04/02: Vretmoalke (info volgt nog)
24-26/02: ouder/kind kamp (info volgt nog)
24-26/03: oefen RSW (info volgt nog)
19-21/05 RSW (info volgt nog)

Reacties zijn gesloten.