SC – Een fantastisch zomerkamp!

Op zaterdagochtend verzamelen de Scouts voor het eerst in twee jaar op het station in Hengelo voor het zomerkamp. Na het afscheid van de ouders stappen we in de trein naar Almelo waar we overstappen in de richting van Hardenberg en vervolgens Coevorden. In Coevorden aangekomen vervolgen wij onze weg per fiets naar onze eindbestemming: Scouting Labelterrein Dwingeloo. Na kort uitgerust te hebben wordt het kampterrein opgebouwd en is het tijd voor de eerste maaltijd van de week. ’s Avonds bij het kampvuur hebben wij ons vermaakt met een ouderwets gezellig potje Weerwolven. Vervolgens zijn de scouts – zo is traditie op een zomerkamp – tot diep in de nacht druk geweest met elkaar van de slaap beroven met geouwehoer in de tenten.

De volgende morgen zijn de scouts al vroeg wakker en wordt verder gewerkt aan onze kamp opstelling door het pionieren van een grote keuken. ’s Avonds wordt de dag afgesloten met een potje Levend Stratego en Hollandse Leeuwen.

Op maandag zijn de scouts op pad gegaan met een mooie Hike door het Dwingelderveld. De routetechnieken die de scouts gebruikten maakten de tocht extra uitdagend. Dat je de routekaart halverwege vergeet helpt ook niet bij het bereiken van de eindbestemming.

Op dinsdag stapten de scouts weer op tijd op de fiets. Allereerst richting het Drentse plaatsje Beilen waar de scouts met een appel en een ei op pad werden gestuurd om te kijken wat ze ervoor zouden kunnen ruilen. Kleerhangers, stuiterballen, glazen, snoep, boeken en andere zaken werden buit gemaakt en in de rugzak meegenomen. Vervolgens vervolgden wij onze weg naar Kamp Westerbork waar – na de nodige waarschuwingen – de scouts respectvol en geïnteresseerd leerden over de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de fietstocht terug naar het terrein werden de scouts geplaagd door losse fietskettingen en lege banden. Eenmaal op het terrein aangekomen hebben we na het avondmaal nog een rondje ‘klootschieten’ gedaan over het terrein.

De woensdag gingen wij naar het Beleefpark/zwembad om de hoek voor een frisse duik, verschillende potjes volleybal en een ijsje. Toen we gedouchte en wel terug waren op het terrein brak het noodweer uit. Knus op elkaar onder het grote zeil terwijl de leiding druk in de weer was om overstromingen van de tenten te voorkomen trotseerden de scouts het weer. Niet ideaal natuurlijk maar zonder gemopper hebben we er toch een gezellige avond van gemaakt.

De volgende ochtend sputterde het nog wat na en vervolgens klaarde het op. De tenten werden alvast opgeruimd voor het vertrek en ’s middags werden de scouts verrast met een spontane dropping. Toen alle groepjes weer terug waren op het terrein werd de barbecue aangestoken en was het tijd voor de bonte avond. Kaarttrucjes, grappen, zangtalenten en andere talenten (iets met knoflooksaus) tekenden de avond. Daarna hebben we het samen zingend afgesloten bij het kampvuur.

Op de laatste dag waren we vroeg wakker om het terrein op te ruimen en ons gereed te maken voor de terugweg. Het opruimen, de fietstocht – op een enkele lekke band na – en de treinrit gingen boven verwachtingen goed. Vanaf station Hengelo liepen we terug naar de blokhut om het gebruikte materiaal op te bergen. Na een potje lummelen en het strijken van de vlag kwamen de ouders precies op tijd om de vermoeide scouts op te halen.

Het was een fantastisch kamp! Kale koppen, vriendjes en vriendinnetjes bij andere scoutinggroepen, de Porta Potti (Corona nog bedankt voor die ervaring) en de mooie omgeving maakten het extra memorabel. Alle aanwezigen en de organisatie bedankt!

Reacties zijn gesloten.