BA ST – Zomerkamp Oostenrijk: kamp vol hoogtepunten!

Zaterdagochtend vertrokken de Batactief en Stam al vroeg richting Oostenrijk. Traditiegetrouw hadden onze oosterburen een paar ‘Baustellen’ opgezet om onze reis te vertragen, maar uiteindelijk kwamen we dan toch aan op onze eindbestemming: Pfadfinderdorf Zellhof te Mattsee. Bij aankomst hebben we ons kampterrein opgebouwd, een frisse duik genomen in het meer en een gezellige avond gehad rond het kampvuur.

De volgende dag gebruikten we om een beetje bij te komen van de lange rit. De ochtend deden we het rustig aan en hebben we de laatste hand gelegd aan het opbouwen van ons kampterrein. In de middag zijn we naar Mattsee gegaan om rond te dobberen op een waterfietsje.

De maandag begon rustig. We vertrokken bijtijds richting Eisriesenwelt: de grootste ijsgrot ter wereld! Niet alleen de grot was spectaculair, maar ook de wandeling ernaartoe, de lift en het uitzicht boven op de berg waren fantastisch! Eenmaal terug op het kampterrein doken we het meer in om op te frissen. Niet lang daarna sloeg het weer om. Een van onze groepstenten werd met één windvlaag vakkundig tegen de vlakte gewerkt en niet veel later ‘total loss’ verklaard. De avond hebben we zingend doorgebracht in onze andere groepstent, terwijl we probeerden deze op zijn plek te houden.

Op dinsdag hadden we een ‘vrije dag’. Na het ontbijt en het ‘storm-proof’ maken van het kampement vertrok de eerste groep voor een citytrip naar Wenen. Zij hadden voor die avond een hotel geboekt en zijn de musea, historische binnenstad, opera-cultuur en het nachtleven gaan verkennen. De tweede groep had een mooie bergwandeling uitgestippeld, compleet met een korte rit op een bergtreintje en al. De laatste groep heeft het dorpje Matssee verder verkend.

De volgende dag troffen we elkaar op het station in Salzburg. Na de lunch gingen we in groepjes uiteen om een ruilspel te spelen en de stad te verkennen. ’s Avonds zijn we samen uiteten geweest en hebben we de stad verkend om vervolgens laat terug te keren voor een borrel met de buren uit Brabant.

Donderdag zijn we gaan rodelen bij de Wolfgangsee. Sommigen konden er geen genoeg van krijgen, anderen vlogen een paar keer uit de bocht en vonden het daarna wel mooi geweest. Aan het eind van de dag hebben we de BBQ aangestoken en hebben we de verjaardag van een van de batactief-leden uitbundig gevierd in een zaaltje op het terrein. Het was een gave dag.

De vrijdag gaf invulling aan een tweetal spontane programma ideeën. Eén groep is bijtijds vertrokken om in de buurt van Salzburg te gaan paragliden! Hoog van de berg af en vervolgens met de lijnbus omhoog: een onvergetelijke ervaring! De andere groep is naar een lokaal klimpark gegaan om hun parcours-skills te testen. Toen iedereen eenmaal terug was op het terrein, hebben we alles opgeruimd, een pizzaboer gebeld en hebben we de korte nacht doorgebracht in een zaaltje op het terrein.

Het vertrek op zaterdag begon al vroeg met de wekker op 03:00. Na een uur zaten we in de auto voor een verbazingwekkend soepele terugreis. In Hengelo aangekomen hebben we snel opgeruimd, nog een drankje gedaan en daarna is iedereen zijn/haar bed ingedoken.

Ondanks alle Corona beperkingen en zelftests was het een fantastische kamp met unieke ervaringen en geweldige nieuwe verhalen, Whatsapp stickers, geluiden, bijnamen en nog veel meer. Alle deelnemers en de organisatie, bedankt!

Reacties zijn gesloten.