WO – Zomerkamp 2021: Anti Aqua Piraten verliezen hun watervrees

Dinsdag 17 augustus trokken de wolven naar Hardenberg voor hun jaarlijkse zomerkamp. Vol van energie werd het kamp rond 11:00 uur geopend. Er was gelegenheid om even het terrein te verkennen, waarna het alweer snel tijd was voor de lunch: een broodje knakworst!  Na de lunch moesten de tenten ingericht worden. Dat ging voortvarend, alhoewel de tenten er daarna niet meer zo opgeruimd uit hebben gezien als vlak na de inrichting. Plotsklaps kwamen ook de ”Anti Aqua Piraten langs” (A.A.P.). Ze bleken bang te zijn voor water; een onhandige eigenschap als piraat… Gelukkig willen de wolven de piraten wel helpen om van hun watervrees af te komen. Na het inrichten van de tenten zijn de wolven aan de slag gegaan om ook in de piratensfeer te komen; zo hebben ze namelijk een bandana en een vlag voor hun tent gemaakt. In iedere tent werd – zoals piraten dat doen – een kapitein benoemd. Na een heerlijk avondmaal bereid door de kookstaf werd er het “Piraten en hun schepen” spel gespeeld waarbij het doel was om zoveel mogelijk grondstoffen voor schepen te verzamelen. Deze waren te koop en te verhandelen op diverse posten in het speelveld waar de prijzen sterk konden fluctueren als gevolg van de vraag. Het onderhandelende karakter van sommige wolven kwam hier zeer sterk naar boven. Na het handelsspel was het tijd voor een heerlijk kampvuurtje om de eerste dag mee af te sluiten.

De volgende dag brak aan. Voor sommige wolven was het hun eerste keer in een tent slapen, dus dat was spannend. Op het programma ’s ochtends staat een speurtocht. Met behulp van diverse routetechnieken moesten de wolven een tocht voltooien.  Een welverdiende lunch wachtte de kinderen op toen ze terugkwamen van hun zoektocht. ’s Middags was er tijd om een act voor de bonte avond voor te bereiden. De wolven verdeelden zich in kleine groepjes om aan de slag te gaan met hun stukjes. Daarna was het tijd voor een intensief potje levend stratego waarbij de wolven zich van hun strategische kant konden laten zien. Daarna ging er wel een avondmaal in: de kookstaf had verrukkelijke macaroni gemaakt! Na het avondeten gingen de wolven het bos in om een stok te zoeken, want die was nodig om een kippenboutje te braden boven het kampvuur! Heerlijk! Toen het begon te schemeren zijn we nog een laatste keer die dag het bos ingetrokken, want we hebben nog een smokkelspel gedaan. Zo min mogelijk geluid makend moesten de wolven lupo’s van de ene kant naar de andere kant van het bos zien te smokkelen. Nadat het smokkelspel was afgelopen konden de wolven nog even aan het kampvuur zitten voordat ze naar bed gingen.

Donderdag stond er overdag zwemmen op het programma! Na het ontbijt moesten de wolven een lunchpakketje maken. Daarna zijn we op de fiets naar zwembad De Slag vertrokken. Voordat we het wisten zaten al onze wolven als een stelletje waterratten in het water. Duidelijk geen watervrees dus! Tussendoor werd het lunchpakketje met wat lekkers te snaaien opgesmikkeld. Toen na een paar uur de vermoeidheid wat begon in te slaan zijn we terug gaan fietsen en was er voor de wolven ruimte om zich even terug te trekken. Toen de wolven hoorden dat er wraps op het menu stonden waren ze natuurlijk binnen luttele seconden paraat aan tafel! Na het eten was er nog even tijd voor de wolven om verder te gaan met de voorbereidingen voor de bonte avond. Daarna begon het echter pijpenstelen te regenen, dus hebben we in de blokhut de spannende film “De Piraten van Hiernaast” gekeken! Tussendoor was er natuurlijk wat lekkers te eten en te drinken zoals dat hoort tijdens een film. Daarna was het alweer tijd om naar bed te gaan….

Vrijdags zijn we na het ontbijt per fiets vertrokken naar de Zandverstuiving. Aldaar hebben we twee spellen gedaan: een sluipspel en levend piraten barricade. Tijdens het sluipspel zaten we in een kring en was het aan de wolven om in stilte een object voor de neus van een andere geblinddoekte wolf weg te halen. Indien de geblinddoekte wolf de sluipende wolf hoorde, was hij af en mocht een ander het proberen. Daarna hebben enkele slimme wolven nog het Levend piraten barricade gedaan, waarbij via een soort groot bordspel met allerlei hindernissen de wolven hun geënterde boot terug moesten halen. Rond het middaguur werden de boterhammen in het lunchpakket genuttigd.  Uiteraard was er op zandverstuiving ook heel veel tijd om vrij te spelen, want we hebben meerdere kunstwerken van zand gezien en natuurlijk ook de nodige boomhutten.  Eenmaal teruggefietst was het alweer tijd voor het avondeten. Aangezien het de laatste avond was heeft de kookstaf een barbecue voorbereid!  Na dat er weer heerlijk is gegeten troffen de wolven de laatste voorbereidingen voor hun bonte avond act. Want de laatste avond is traditiegetrouw de Bonte Avond. We hebben weer een hele variété aan acts gezien: moppen tappen, goochel trucs, acteerwerk, een quiz, etc… Ook waren de piraten weer van de partij. Langzaam maar zeker hebben de wolven ze van hun watervrees af geholpen! Uiteraard werd er door de kookstaf gezorgd voor een natje en een droogje tijdens de bonte avond. Toen alle acts klaar waren zijn er nog twee hele spannende potjes weerwolven gespeeld aan een knisperend kampvuur! Maar daarna was het helaas toch echt weer tijd om naar bed te gaan.

De laatste ochtend brak aan… Na een ontbijt met de door de kookstaf reeds gesmeerde boterhammen hebben we wolven hun slaapspullen opgeruimd en werden de wolven alweer opgehaald voordat ze het wisten… Een leuk, spannend, actief en mooi kamp kwam ten einde. Moe maar voldaan zijn de wolven huiswaarts vertrokken!

Reacties zijn gesloten.