SC – Scheurende Scouts🏎️

Zaterdag was er een spannende activiteit georganiseerd door de altijd geweldige scoutsleiding. Helaas konden niet alle scouts daarbij aanwezig zijn, maar de stoere jongens en meiden die er wel waren hebben een leuke tijd gehad!

We verzamelden vroeg bij de blokhut voor onze expeditie naar Enschede. Wat een eenvoudige en korte fietstocht had moeten zijn, werd een beproeving waar ze bij de Tour de France nog wat van kunnen leren. We gingen eerst langs het kanaal off road fietsen. Toen moest een berg van de 1e categorie worden beklommen. Deze leidde ons over een woest kolkende rivier, waarna we een steile afdaling kregen. Na een korte rondleiding bij het Kristalbad, moest er weer stevig klommen worden om de berg te bedwingen. Wat volgde was een soepele afdaling die ons leidde langs het mooiste gebouw van Nederland (Grolsch Veste). Daar fietste we onderdoor en leidde ons pad door een enorm grottenstelsel (fietstunnel) voor het stadion. Daar namen we de rotonde driekwart en kwamen toen terecht in een achtbaan. Een mooie afdaling en een stevige klim. We waren aan de andere kant van het stadion uitgekomen. Het pad leidde ons verder langs de ijsbaan om ten slotte te eindigen bij Miracle Planet. Daar werd hen verteld dat we gingen karten.

Er werd in 3 groepen gereden (elk 2 heats), waarbij het er erg fanatiek aan toe ging. Topsnelheden tot boven de 300 km werden helaas net niet gehaald. Onze jonge coureurs deden het echt erg goed op het bochtige circuit. Een enkele botsing kon helaas niet uitblijven, maar gelukkig waren er geen ernstig gewonden bij. Dit mede dankzij kordaat ingrijpen van de raceleiding. Voor een uitvoerig raceverslag moet u even uw kind vragen. De strijd in ronde 2 en 4 tussen Jordi Bottas en Yanick Perez bleek een ongelijke strijd. Maar de strijd tussen Lian Verstappen en Peter Hamilton werd op het scherpst gestreden……

Toen de wedstrijdleiding de zwart wit geblokte vlag zwaaide was de strijd gestreden en restte ons nog de terugreis naar de blokhut en herinneringen over de epische onderlinge gevechten op de baan. De terugweg bleek een stuk makkelijker (en korter) te zijn dan de heenweg. Ja dat krijg je als de leiding de route niet goed heeft voorbereid . Bij de blokhut werd de innerlijke coureur gevoed met broodjes warme worst en wat drinken. Na een paar potjes trefbal en Panama konden onze scheurende Scouts weer naar huis., terugkijkend op een leuke middag!

Reacties zijn gesloten.