Scouts zomerkamp 2018

In de week van 21 tot 27 juli hebben de scouts een bezoek gebracht aan Zweinstein, hoge school voor hocus pocus en hekserij.

Op zaterdag 21 juli stonden er bij onze blokhuk een aantal dreuzelauto’s op onze scouts te wachten. Zij brachten de scouts naar scoutingterrein St Walrick in Overasselt, waar wij deze week zouden verblijven. De scouts hebben bij aankomt hun eigen kampement opgebouwd. S’avonds werden de scouts begroet door een aantal leraren van Zweinstein zij heette de scouts welkom. En vertelden de scouts dat zij doormiddel van activiteiten huispunten konden verdienen. Voor elke goede uitgevoerde activiteiten konden de scouts knikkers verdienen. Elke avond kregen de scouts te horen hoeveel knikkers zij die dag verdiend hadden.

Zondag 22 juli, stond in het teken van het bouwen van de keukens en een bezoek aan het centrum van Nijmegen. Hier hebben de scouts crazy 88 gespeeld. Een leuk spel met 88 rare opdrachten die voor een deel in het teken stond van Harry Potter.

Maandag 23 en Dinsdag 24 juli de tweedaagse hike. De scouts hebben gedurende het zomerkamp een tweedaagse hike gelopen de St Joristocht genaamd. De tocht bestond uit een route van verschillende gsp punten waar zij langs moesten lopen. De scouts hebben zelf met een gsp hun weg gevonden. Per punt moesten ze opdrachten uitvoeren die aan het einde van de tocht gecheckt werden door de beheerder van het scoutingterrein. De tocht startte bij het station van Nijmegen waarna zij vertrokken naar de waalbrug, kerkje van persingen (waar je binnen een klein scouting museum kan vinden), de Canadese begraafplaats in Groesbeek. Dit was een indrukwekkend punt, hier hebben wij samen met de scouts een rondje gelopen om de gevallen soldaten te herdenken.

Naar de begraafplaats zijn de scouts doorgelopen naar het scoutingterrein in Mook waar de primitieve overnachting heeft plaatsgevonden. De volgende morgen zijn de scouts via de Mookerschans naar de ruïne van St Walrick gelopen. Hier zaten wij als leiding op onze toppers te wachten. Vanuit de ruïne was het nog geen 5 minuten lopen naar het eindpunt op ons kampterrein. S’Avonds hebben de scouts met een speciale ceremonie hun certificaat en insigne in ontvangst mogen nemen.

Maar een tocht lopen met meer dan 30 graden is een hele opgave. Onze toppers hebben met veel rust, goed drinken en een enorme doorzettingsvermogen bijna allemaal de tocht uitgelopen. Iedereen heeft stuk voor stuk zijn of haar best gedaan en wij als leiding zijn ook super trots op onze scouts.

Woensdag 25 juli hebben wij een bezoek gebracht aan Valkhof een museum in Nijmegen. Hier hebben de scouts in twee groepen de geschiedenis van Nijmegen bekeken. En in de kelder van het museum konden de scouts verschillende activiteiten doen die ook allemaal met de geschiedenis van Nijmegen te maken hebben. Naar het bezoek aan het museum kregen de scouts de kans om een bezoek te brengen aan het centrum of om lekker af te koelen in de Waal. S’Avonds hebben de scouts een smokkelspel gespeeld de dementors van ascaban. Ze moesten proberen om lichtgevende stokjes en ballonnen naar de eindposten te smokkelen. De dementors probeerden met hun zaklantaarns de scouts af te schijnen.

Donderdag 26 juli. Zijn wij lekker gaan afkoelen met de scouts in het zwembad in Nijmegen. Een super leuk zwembad waar de scouts binnen en buiten zich konden vermaken. Naar het zwembad zijn de scouts teruggegaan naar het kampterrein om hun keukens en tenten af te breken. De scouts hebben s’avonds een bonte avond gehouden en heerlijk in de openlucht geslapen.

Vrijdag 27 juli. De terugreis naar Hengelo, helaas zit het zomerkamp er al weer op. De scouts zijn met de dreuzelauto’s weer vertrokken naar Hengelo.

Graag willen wij de scouts bedanken voor een super gezellig maar ook een warm kamp

Reacties zijn gesloten.