WE – Muziekopkomst

Het scoutingseizoen is inmiddels alweer begonnen, de leiding en de welpen zijn weer gewend aan de nieuwe groep.

Op 1 oktober ’18 was het Nationale muziek dag, daarom stond de opkomst van 6 oktober in het teken van muziek. Voordat we daaraan begonnen, speelden we eerst een potje slangentikkertje. Een spel waarbij je de energie er lekker uit kan laten komen, maar waarbij sommige welpen een slimme tactiek hadden.

Na dit spel werden alle welpen naar binnen gestuurd om plaats te nemen aan de nest-tafels. Hier had Chil al allerlei spullen neergelegd, maar eerst vertelde hij wat we gingen doen; Muziek instrumenten maken. Er lag een voorbeeld van een tamboerijn van bierdopjes en een regenstok van een wc rolletje met rijst. De welpen mochten zelf bepalen in welke vorm ze het muziekinstrument maakten. Al snel klonk er veel getimmer om een gaatje in de bierdopjes te maken voor de tamboerijn.

Nadat alle creativiteit bij iedereen tot iets moois had geleid en iedereen een beker ranja had gedronken, mocht iedereen zijn jas weer aan doen om naar buiten te gaan. Hier speelden we nog een potje stoelendans, waarbij je onderling van stoel moet wisselen en er steeds 1 iemand zonder stoel staat. Al (veel te) snel was de opkomst alweer afgelopen en kon iedereen na de sluiting weer naar huis.

Reacties zijn gesloten.