WE – Knakworstopkomst

Opkomst 03-03-2018.

Deze opkomst stond in het teken van knakworsten, nu hoor ik jullie al denken.. Knakworsten? Hoezo?

De welpen zijn dit seizoen bezig met een vaardigheidsinsigne, koken. De komende periode leren ze van alles wat te maken heeft met koken, koken op kampvuur, koken met een oven, tafel dekken en alles wat er mee te maken heeft.

Vandaag beginnen we met een spelletje knakworsttikkertje. Waarbij er 2 tikkers zijn die de andere welpen moeten tikken. Als je bijna getikt wordt, roep je KNAK. En ga je met je armen wijd staan. Een andere welp kan je weer mee laten doen door WORST te roepen en je armen omlaag te tikken.

Na een lekker actief knakworst spel mochten de welpen binnen plaats nemen aan de tafels in het lokaal, hier stonden al allerlei spullen klaar… Chill vertelde de welpen dat ze knakworstbroodjes gingen maken. Lekker kliederen met knakworstjes, bladerdeeg en geklopte eieren.

Terwijl de knakworstbroodjes mooi bruin werden in de oven, speelden we levend twister.

Jullie kennen het vast wel, een leuk spel wat je op een mat speelt. Wij bij de welpen spelen het groter, waarbij je het hele lokaal mag gebruiken maar ook elk lichaamsdeel. En steeds gekker wordt het, linker hand op groen is nog een makkelijke opdracht, maar zodra je je neus op paars moet zetten, wordt het al een stuk uitdagender.

Na dit gekke spelletje, klonk het wekkertje van de oven, onze mooie goudbruine knakworstbroodjes waren klaar!! Ondertussen had de leiding ook chocolademelk warm gemaakt, heel lekker met het koude weer. Tijd om lekker te drinken en onze eigen hapjes op te eten.

Een zeer geslaagde leerzame opkomst.

Reacties zijn gesloten.