EX BA ST – iScout 2018

Alle neefjes en nichtjes Duck stonden dit jaar weer te trappelen om mee te doen aan iScout 2018. De organisatie was weer druk bezig geweest om alle neefjes en nichtjes bij elkaar te brengen om samen met team Donald Ducktape de strijd aan te gaan voor iScout 2018. Zoals altijd eerst de briefing om de neefjes en nichtjes op de hoogte te brengen van de spelregels. Waarna de rollen werden verdeeld in verschillende groepen. Dit jaar hadden wij de Dagobert Ducks die boven in het stamlokaal zaten met de Reisvragen oftewel die waren de Reispunten aan het binnenharken voor ons. En ondertussen liepen beneden de neefjes Kwik, Kwek, Kwak en Kwark de benen uit het lijf om de Doe-opdrachten te voltooien om Reiscredits op te bouwen voor Dagobert Duck. Zoals altijd werd om 18:50 uur de groepsfoto gemaakt en daarna volgas om 19:00  uur starten met het spel.

Hierbij een lijstje met een paar Doe-opdrachten van dit jaar:

  • Laat Siri een verhaal vertellen over scouting
  • Doe de Haka
  • Pimp my Ride
  • Maak een gedicht van boeken kaften
  • Maak een putdeksel afdruk op een T-shirt
  • Ga romantisch dineren in de snackbar
  • De vloer is lava
  • En nog veel meer van deze leuke Doe-opdrachten

 

Uiteindelijk hebben Kwik, Kwek, Kwak en Kwark 28 van de 29 Doe-opdrachten goed uitgevoerd. De rollen ducttape vlogen door de blokhut. De neefjes en nichtjes hebben de hele blokhut op de kop gezet om de opdrachten te voltooien. En ja dan gaat er soms ook iets mis, per ongeluk een verkeerde vlag op een foto laten komen(die wel goedgekeurd werd), de vlag gewoon compleet vergeten tot hilariteit van de nichtjes en een rol ducttape die iets raakte wat daarna niet heel bleef.

Ondertussen in het stamlokaal bij de Dagobert Ducks vlogen de ideeën ook in het rond. En niet alleen bij hun in het stamlokaal maar ook bij 2 neefjes en 1 nichtje Duck in het verre verre Oostenrijk. De vragen waarom soms te moeilijk voor ze en dan gebruiken ze een Bezembever. Maar ondanks dat hebben ze 10 Bezembevers gebruikt en 47 Reispunten voor ons team binnen geharkt. En vol trots hoorde we zelfs een oerkreet van boven dat voor het eerst in 5 jaar een complete track was afgerond.

Ondertussen beneden bij de organisatie van team Donald Ducktape was er rond 22.00 uur zelfs een serene rust te merken. Ze waren gewoon klaar met de Doe-opdrachten. En wat ga je dan doen, alle foto’s en filmpjes uitzoeken zodat je om 23.00 uur een overzicht kunt laten zien hoe de avond nou daadwerkelijk was verlopen. En ondertussen alle neefjes en nichtjes Duck aansturen om op te ruimen.

Om 23.00 uur was het einde spel en dan begint de spanning hoe hebben wij het gedaan dit jaar? Maar eerst nog allemaal verzamelen om samen de foto’s en filmpjes van dit jaar te bekijken. Waarbij veel werd gelachen om de mooie creaties en de klunzigheid van 1 van de organisatie en een laptop.

En tegen 23.30 uur de einduitslag dat wij 33ste geworden zijn van de 424 groepen die meededen. Er was een feeststemming bij alle neefjes en nichtjes Duck. Tijd om samen na te borrelen in het stamlokaal en alle mooie verhalen nogmaals eens te horen.

 

Team Donald Ducktape

Reacties zijn gesloten.