WE – Sinterklaas

De opkomst van 30 november begon zoals elke zaterdag met een ren spel. Vandaag begonnen we met Sinterklaastikkertje. Na 3 snelle potjes was het tijd om naar binnen te gaan.

Daar kregen de welpen de opdracht om een aantal pietenspellen te doen, denk hierbij aan; zaklooprace, cadeautjes in de schoorsteen gooien, pepernoten jeu de boules en vergeet natuurlijk het chocolademuntjesspel niet.

Ineens werd er hard op de deur geklopt en vlogen de pepernoten door het welpenlokaal. En daar waren ze… Sinterklaas en 4 pieten. Nadat Sinterklaas iedereen een hand heeft gegeven nam hij plaats op de mooi versierde stoel. Over elke welp wist sinterklaas wel iets moois, grappigs of geks te vertellen. Ook de leiding werd hier niet vergeten.

Sinterklaas had voor alle welpen ook een pietendiploma mee genomen, maar voor dat de welpen deze in ontvangst mochten nemen moesten de welpen samen met de pieten een zo hoog mogelijke toren maken van pepernoten zonder dat deze om zou vallen.

Nadat iedereen bij Sinterklaas was geweest en alle welpen hun zakken vol hadden met pepernoten deelde sinterklaas de pietendiploma’s uit en liet hij een grote zak met cadeautjes achter.

Onder ‘dag sinterklaasje’ verliet Sinterklaas samen met zijn pieten de blokhut.

Hopelijk zien we ze volgend jaar weer!

Reacties zijn gesloten.