WO – OuderKindOpkomst 20 mei 2017

Ook de ouders van onze Wolven zijn van harte welkom bij de scouting. Daarom is er 20 mei een OuderKindOpkomst georganiseerd, waarbij elke wolf een ouder/verzorger mee mocht nemen naar de opkomst. Op deze manier leren de ouders de scoutingsfeer ook kennen, naast natuurlijk de mooie verhalen van de kinderen. Het enige wat ze wisten voor vandaag: Op de fiets komen, met ‘scoutingproof’ kleding en schoeisel en met veel gezelligheid.

De opkomst is anders dan anders. Zo waren we met dubbel-zo-veel, maar liefst 13 wolven, 13 ouders en 4 leiding. Supergezellig!! Ook waren de opkomsttijden van 13.00 – 19.00uur anders in tegenstelling tot de normale opkomsttijden van 14.00- 16.00uur. Omdat we natuurlijk de ouders wilden laten ervaren wat de kinderen elke opkomst doen, heeft de leiding een prachtig programma in elkaar gezet. Uiteraard begonnen we met de opening, met het hijsen van de vlag. De wolven weten precies hoe de opening hoort te gaan, waardoor de ouders het goed konden opvolgen. Na het openen werd er uitleg gegeven over het middagprogramma, groepjes verdeeld, veiligheidshesjes uitgedeeld en de fietsen klaargezet. Het eerste groepje kon van start. Met een prachtige fietsroute vanaf de blokhut en deels door Hengelo en Enschede, kwamen ze aan bij het Ledeboerpark. Hier stond hen een puzzel/opdrachtroute te wachten. Aan de hand van vragen en spelletjes konden ze het prachtige Ledeboerpark verkennen. Er was een touwbrug waar iedereen, ja zelfs de ouders, overheen zijn geweest. En er was onder andere een vraag: ‘Hoeveel hertjes tellen jullie?’ Bij deze vraag was elk antwoord goed, want van allerlei kanten kon je verschillende hoeveelheid hertjes tellen. Op het grote veld in het park staat een hele grote boom (de mammoetboom), welke maar liefst 35 meter hoog was en zo dik dat 6 à 7 wolven met ouders er omheen konden staan om de boom te knuffelen. Op hetzelfde grote veld heeft elk groepje het spel ‘levend kruisje nulletje’ gedaan. Een ren spel om zo snel mogelijk 3-op-een-rij te krijgen. Na wat ranja en een snoepje, konden de groepjes door met de tocht, waar nog een aantal opdrachten te wachten stonden. Aan het eind van de tocht hebben we gezamenlijk trefbal gedaan. Daarna konden ze met z’n allen weer terug naar de blokhut.

Eenmaal aangekomen op de blokhut stond de wolven een verrassing te wachten. De batactief had de vrijdagavond ervoor een wipwap gepionierd en deze stond nog in ons wolvenlokaal. Natuurlijk mochten de wolven en de ouders ook nog even wipwappen. Best gaaf en stoer, omdat de wipwap behoorlijk hoog was.

Na een beetje vrije tijd, kon het eten beginnen. Alle magen waren natuurlijk aan het knorren door de fanatieke middag. Dit keer is er geen kookploeg aanwezig, maar is iedereen zijn eigen kok. Sommige wolven kennen het al, maar veel wolven en ook ouders niet. Het maken van een hikebom is uitdagend, spannend en enorm lekker. De leiding had al een mooi vuurtje klaar gemaakt en de ingrediënten gesneden. Voor de rest hebben de wolven en de ouders het eten helemaal zelf klaar gemaakt. Ze konden kiezen uit een bolletje gehakt, aardappels, ui, prei, wortels en paprika. Ohja en kruiden en een klontje boter voor de heerlijke smaak. Dit wordt allemaal in elkaar gevouwen in aluminiumfolie. Nadat alle hikebommen waren verzameld konden ze in het vuur. Na 20 minuten konden ze eruit en was het tijd om heerlijk te smullen. En… Wat was het heerlijk!! Iedereen was verbaasd over hoe lekker een hikebom is. Zeker de moeite waard en voor herhaling vatbaar. En om de verrukkelijke maaltijd af te sluiten, hebben we voor iedereen nog een toetje. En ja, wat is scouting zonder gekheid. Sahi 1.0 houdt daar wel van. Er was namelijk alleen nog yoghurt over, maar yoghurt alleen is niet lekker. Dus Sahi goot suiker (HEEL VEEL SUIKER) in een beker met yoghurt erbij. Heerlijk zoet, om met voldoende energie naar huis te gaan. Want aan elke leuke dag komt een eind, en ook aan deze. Dus na het opruimen, was het tijd voor de sluiting. Wij, Sahi 1.0, Sahi 2.0, Bagheera en Thuu hebben enorm genoten en wij willen alle wolven en ouders bedanken voor een geweldige dag. We zijn nog aan het nagenieten!

Reacties zijn gesloten.