BE WE – Zomerkamp dag 1: bevers en welpen uit balans!

Disbalans. Daarmee kwamen onze bevers en welpen de eerste dag van het kamp in aanraking. De dag begon om 11 uur bij de blokhut van Scouting Delden. 21 stuiterende bevers en welpen kwamen vol goede moed aan. Traditiegetrouw begint een scoutingbijeenkomst met de opening, dus ook deze. Na het openen namen de bevers en welpen afscheid van hun ouders en kon het kamp echt beginnen. Het nieuwe terrein moest natuurlijk onmiddellijk verkend worden; ons verblijf voor het weekend bleek een prachtige blokhut met veel lokalen, groot grasveld eromheen en een speelbos aan de achterzijde.

Toen we na de rondleiding wat aan het drinken waren, kregen we plotseling ongewenst bezoek! Yin en Yang kwamen namelijk met grote bombarie langs. Ze waren uit balans! Hoe komt dat nu, vraagt u zich vast af. Awel, u kent het Yin en Yang symbool vast wel (☯). Yin en Yang waren aangevallen door een draak en die heeft de stippen uit hun symbool gestolen! Hierdoor raakten Yin en Yang in totale ongeloof en disbalans. Om nader tot elkaar te komen hebben Yin en Yang samen met de bevers en welpen het spel Chinese muur gespeeld. Daarna was het natuurlijk wel tijd om wat ranja te drinken. Want het volgende programma onderdeel stond alweer klaar: een balansmuur maken. Deze muur moet helpen om Yin en Yang weer gezamenlijk met de bevers en welpen in balans te krijgen. Het schilderen hiervan was een zeer actief proces waarbij de kampgangers zich helemaal uitlieten. Nouja, dusdanig dat de balansmuur nog niet heel erg in balans was. Maar daar hebben we gelukkig nog het hele kamp voor om dat te herstellen!

Eerst was het immers tijd voor een lunch verzorgd door de kookstaf. Na het volle ochtendprogramma werden er heel wat boterhammen versleten! Dat was zeker ook noodzakelijk, want het middagprogramma was ook weer propvol! Na de lunch zijn we direct verder gegaan met een potje ouderwets levend stratego. Vol fanatisme werd in het speelbos tussen twee partijen gezocht naar de vlag. Toen er een winnende partij uit de bus was gekomen, werd het tijd voor wat serieuzers: evenwichtsspelen. Middels 4 oefeningen hebben de bevers en welpen hun balans verbeterd. Dit beschrijven is een vrij taaie opdracht, de foto’s spreken (hopelijk) voor zich.

Na deze mix van fysiek en mentaal inspannende spellen ging er wel een avondmaal in. Uiteraard had de goed op elkaar ingespeelde kookstaf een smakelijke macaroni bereid. Na een moment van bezinning gingen de porties macaroni dan ook als warme broodjes over de toonbank! En wie dacht dat dat alles was heeft het mis – als afsluiter werd de laatste honger gestild met een klassieke vlaflip! En tsja, daarna moest de afwas natuurlijk ook nog gedaan worden…

Na het afwassen zijn de bevers nog richting een speeltuin in de buurt gelopen om hun laatste energie kwijt te raken. Tevens werd door de welpen een brief van Yin en Yang gevonden (zie vooral de foto!) en werden er zeer verstorende geluiden waargenomen. Strekking van de brief: er was teveel disbalans in de wereld voor Yin en Yang op dat moment. De verstoring kon gelukkig weggedreven worden door het zingen (om de onbalans weg te drijven) en het verstorende geluid te volgen. Pfoe, dit leverde de welpen uiteindelijk nog een stevige wandeltocht op, maar uiteindelijk is de oorzaak van het storende geluid weggenomen! Toen de welpen na de wandeltocht op de blokhut terugkwamen was het natuurlijk tijd voor een heerlijk kampvuurtje met een glas welverdiende ranja. Op het moment van schrijven worden de tanden gepoetst en gaan ook de welpen richting dromenland!

Reacties zijn gesloten.