EX BA ST – iScout 2023

Funfact: ‘in 2014 namen de neefjes en nichtjes Duck, onder de naam Donald Ducktape, voor het eerst deel aan deze reis rondom de wereld’. Oftewel: dit jaar was onze 10e deelname! Dit hebben we niet stilletjes aan ons voorbij laten gaan. Twee nichtjes en één neefje Duck die al 10 jaar lang mee doen zijn in het zonnetje gezet. Zij kregen een hoedje en een roltong om de hele avond mee rond te paraderen. Eén van de nichtjes heeft dit ook zeker gedaan!
Nog voordat het spel van start ging hebben we de eerste puntjes binnen gesleept. Dit waren helaas geen punten voor het spel maar wel puntjes voor de hongerige magen, namelijk: pizza punten! Met volle buik en super veel enthousiasme zijn we om 19:00 uur gestart met het spel.
De Dagobert Ducks, de leden van het reisvragen team, hebben zich zoals gebruikelijk geïnstalleerd in het stam/batactief lokaal. Zij hebben de hele avond hun hersenen gekraakt en hebben hun uiterste best gedaan om zoveel mogelijk reispunten binnen te harken. Ondertussen liepen de andere neefjes en nichtjes de benen uit hun lijf om zo snel en zoveel mogelijk doe-opdrachten goed uit te voeren. Onderstaand een greep uit de Doe-opdrachten lijst van dit jaar:

  • Standbeelden komen tot leven
  • Stofzuiger
  • Deuropening acrobatiek
  • Zandkasteel
  • Tent
  • Kleurenkleding
  • Bushokje kantine

Dit jaar was er ook een mistery opdracht. Om 21:45 uur werd bekend dat de mistery opdracht de ‘Harlem Shake’ was! Een heerlijk nostalgische opdracht. In totaal hadden we een kwartier de tijd om deze opdracht uit te voeren en in te leveren. Binnen dit kwartier moesten we een te gekke, bonte outfit aantrekken, een camera vrouw aanwijzen, de opname maken en editen. Dit was behoorlijk stressvol! Gelukkig hebben de neefjes en nichtjes Duck de stress overleefd en hebben ze op de valreep het filmpje ingeleverd. Want, ondanks dat het maken van het filmpje alleen al super leuk was, is het natuurlijk fijn dat je dan vervolgens ook door de jury nog beloond wordt met een groen vinkje!
Ondertussen in het stamlokaal bij de Dagobert Ducks was er opperste concentratie en zo af en toe ook een kleine frustratie. Zo heeft één van de Dagoberts heel veel tijd gestoken in het bekijken van een livestream van een metrolijn. Helaas zonder resultaat. Wel werd succesvol de locatie bepaald van een eeuwenoude boom die in 1898 door een dronken soldaat in Pakistan was ‘gearresteerd’ en tot op de dag van vandaag met stalen kettingen aan de grond is vastgezet.
Om 23:00 uur was het spel ten einde. Zoals gebruikelijk hebben we ons verzameld in het scoutslokaal om gezamenlijk terug te blikken op de avond. De foto’s en filmpjes van de Doe-opdrachten zijn bekeken en in geur en kleur is er toegelicht wat er te zien was en hoe het eindresultaat tot stand is gekomen. Tegen 23:30 uur werd bekend dat Donald Ducktape op de 200ste plek is geëindigd van de 612 groepen die meededen. Een erg mooie plek!

Reacties zijn gesloten.