BE WE – Zomerkamp dag 2: Bevers en welpen 1 – 0 draak!

Middels een heerlijk ochtendritme geproduceerd door een mini-orkest in speaker-vorm werden de bevers en welpen langzaam maar vrij zeker wakker. Totaal ongepland ontstond er in de slaapzaal van de welpen een kussengevecht die onverwacht maar toch beeldig symbool stond voor de strijd die vandaag heeft plaatsgevonden. Een verrukkelijk door de kookstaf verzorgd ontbijt met omeletjes was de eerste prioriteit van de dag. Wat een fantastische mensen toch, die kookstaf! Knap ook, woest aantrekkelijk eerder. Aldus iedereen ooit! We vermoeden dat het niets te maken heeft met de overheerlijke maaltijden die wij *eehhh ik bedoel zij* neerzetten. Met dit zeer voedende ochtendmaal werd een bodem gelegd voor de hierop volgende activiteit: ochtendgymnastiek. Binnen no-time was iedereen helemaal wakker.

Na de ochtendgymnastiek werd het volgende programmaonderdeel gelanceerd. Letterlijk lanceren, want we gingen rakketten fabriceren om volgens de lucht in te schieten. Na de creatieve brainwaves van onze kunstenaars stonden er 21 unieke rakketten gereed om af te schieten. Niemand minder dan Fabian had de raket die het verste was afgevuurd. Over vuur gesproken, in de verte was de kookstaf (ja, nog steeds die immer altijd geweldige, foutloze en niet te vergeten bijzonder intelligente en bovendien culinaire kookstaf) een kampvuurtje aan het voorbereiden. Door de menselijke broodkneedmachine genaamd Kevin was een volrezen brooddeeg klaargemaakt. De broodbakstokken stonden in de aanslag om de vlammen te doorstaan en een oerheerlijke broodmaaltijd te verzorgen. Toen de bevers en welpen dit nog rauwe koningsmaal op het door de kampstaf perfect voorbereide kampvuur lieten cremeren, barstte de kookstaf in tranen uit. Met deze tranen heeft de kookstaf (hadden we al gezegd dat het écht toffe peren zijn?) nog wat droge boterhammen weten te smeren.

Met pas gestilde honger kon het volgende programmaonderdeel aanbreken, de kinderen werden verwacht in de dojo van Sensai Mulder voor een oefening in evenwicht- en verdedigingskunsten. Terwijl de bevers en welpen met elkaar over het grasveld tolde en de kookstaf met mocktails aanholde, bereiden we ons ongemerkt voor op de eindstrijd die later op de dag zou plaatsvinden. Yin en Yang verschenen niet veel later ter tonele en brachten nieuwe inlichtingen om de zoektocht naar balans voort te zetten. Ze hadden de schuilplaats van een drakentemmer gevonden. Het vermoeden was dat daar een hint verborgen lag over de locatie van de draak die Yin en Yang van geld had beroofd en daarmee uit balans had gebracht. De drakentemmer was echter niet voor één gat te vangen en had de aanwijzing op slinkse wijze verborgen in zijn hol. Middels een serie puzzels leerden de bevers en welpen het geheim van de drakentemmers kennen; vanavond zouden de bevers en welpen de kans hebben om oog in oog te staan met de draak en de schat terug te veroveren!

De kookstaf, waarvan de geruchten rondgaan dat ze omnipotent en het rijk der stervelingen ontstegen zijn, en over kwaliteiten beschikken waar de gebruikelijke superlatieven ontoereikend voor zijn, was inmiddels druk in de weer voor het avondmaal. Op het menu stond een matig AVG’tje die geen recht deed aan het eergenoemde daadwerkelijke kunnen van deze Michelinsterren-waardige chefs. De hoofdmaaltijd werd afgesloten met een toetje en een optreden van een drietal tot dusver voor verstekelingen aangeziene gasten. Het is traditie om vrijwilligers die voor het eerst mee zijn op kamp op onsmakelijke wijze te verwelkomen. In de volksmond beter bekend als een ontgroening. Dit uiteraard tot grote blijdschap van de kersverse toppers.

Daarna was het zover. Showdown. Moment suprême. Die Stunde des Urteil. 上当了,这里用中文没说什么特别的.

De drakentemmers hielpen de om komkommers bekommerde draak te verslaan, maar keerden zich daarna tegen onze helden. De schat werd door hen verdedigt met giftig drakenslijm, maar uiteindelijk waren zelfs de drakentemmers geen partij voor de heldhaftigheid en vastberadenheid van de bevers en welpen. Met opgeheven maar vermoeid hoofd marcheerden de bevers en welpen via de douches als ware kampioenen richting bed. Ongetwijfeld dromen ze over de gevoerde strijd en het herstellen van de balans in het universum waar ze morgen aan toe komen (druk druk druk!)

Groetjes,
een totaal van de kookstaf onafhankelijke historicus en geschiedschrijver.

 

 

Reacties zijn gesloten.