BE WE – Zomerkamp dag 3+: Balans en friet

In den beginne van de derde dag van het super geweldige kamp startten de kinderen met een heerlijk ontbijt (met dank aan de kookstaf die immer een geweldige prestatie hebben geleverd zoals gister door een mega-objectieve historicus reeds omschreven).

De bevers herstelden al puzzelend de balans in de wereld en namen daarna vermoeid afscheid van de leiding en kampstaf. De welpen vertrokken met de waggie richting het verre zuiden van Hengelo (Beckom) voor een fenomenale wandeltocht naar ‘t Höfke in Beantel waar zij de ochtend en het begin van de middag spelend spendeerden onder het genoten van een soort geel gefrituurde warme stokjes en frikandellon. Eenmaal teruggekomen (en een beetje uitgerust) op het terrein kwam een rare kwiep het terrein op die zichzelf identificeerde als “de handelaar”. De markten bleken nog wat uit balans te zijn en de kinderon hebben middels fysieke handel de balans teruggebracht tussen de elementen die men terplekke gebruikte voor de marktcirculatie. De zwarte markt daargelaten verliep de handel zuiver kapitalistisch zonder ingrijpen van volwassenen kinderlijk succesvol. Daarna verruilden we onze economische activiteiten voor Oudneerlandische nijverheid met het zakmes. Na het plakken van enkele pleisters, bereidden de welpen zich voor op een bonte avond vol plezier en theater.

Het avondeten was uitgebreid en veelzijdig; vegasnacks, meer gele aardappel slierten, groentjes, meer dingen en taart toe. In de avond werden acts opgevoerd die enkel als kunstzinnig omschreven konden worden. Dansspektakels, doormiddengekloven blokken hout, magische mysteries en moppige trommels verruilden de immer zo rustige sfeer op het terrein in een afsluiter die we het beste kunnen omschreven als; nice.

Voordat ik het vergeet… Yin en Yang kwamen gedurende de dag nog langs om de schat te ontvangen die de kinderen gisteren van de Draak afhandig hebben gemaakt. Na een korte ceremonie vertrokken onze oerkrachten richting osso om de balans in de wereld ook na het kamp te waarborgen. De welpen vertrokken na de bonte avond voor de laatste maal naar een heerlijk bereid bedje om te dromen over de balans in de wereld.

De volgende morgen werden de welpen vermoeid wakker. Na ontbijt en veel opgegeruim sloten de welpen na een ouderwets potje Panama met tranen maar zonder belastingontwijking ook het kamp tevreden maar vermoeid af.

De leiding en de kampstaf, weer op het nest, kijken vermoeid terug op een uiterst geslaagd kamp.

 

 

Reacties zijn gesloten.