Groepsweekend 2023

Afgelopen weekend was het weer zover, dé start van het nieuwe scoutingseizoen! De bevers, welpen, wolven, scouts, explorers, batactief en stam hebben zich onder laten dompelen in de wonderlijke wereld van detectives. Ze hebben allen hun speurneus opgezet. De eerste clou was te vinden in het overvlieg object. Deze lag verstopt op de bank tussen alle krantenknipsels en natuurlijk de overvliegers.

Zowel de bevers, welpen, wolven en scouts zijn vervolgens in groepjes de wijk in gedoken om hier op zoek te gaan naar hints en clous. Er bleek iemand vermoord te zijn en het was aan hen de schone taak om uit te zoeken wie de dader was!

Na een middag hard speuren kwam iedereen hongerig terug bij de blokhut. Tijdens het eten zijn de gevonden clous met elkaar besproken om vervolgens na het eten, in de kampvuurkuil, de dader met succes aan te kunnen wijzen!

Na het avondeten en de grote onthulling hebben de bevers en welpen nog een leuk spel op de blokhut gedaan om vervolgens lekker naar bed te gaan. De wolven en scouts hebben het sterrenbos nog bezocht. Hier hebben zij levend ‘wie/wat ben ik’ gespeeld. Op de post werd een personage uitgekozen en door middel van vragen stellen konden de wolven en de scouts ontdekken ‘wie ben ik’.  Verspreid over het bos waren afbeeldingen van de personen te vinden en aan de hand van de vragen konden zij met een afstreeplijst de juiste personen vinden. Voor het ‘wat ben ik’ spel werd hetzelfde gedaan maar dan met vlaggen.

Ook de explorers, batactief en stam hebben een variant op levend ‘wie ben ik’ spel gespeeld. De bewoners van de Grundel hebben dit waarschijnlijk ook geweten. Elke lantarenpaal, elk verkeersbord en elk hek zijn gronden bestudeerd.  Op deze plekken hingen namelijk de ‘wie ben ik’ kaartjes waarmee de deelnemers vragen verdiende. Voor elk gevonden kaartje mocht je bij de quizmaster één vraag stellen om zo dé grote ‘wie ben ik?’ vraag te achterhalen. Na dit spel waren de explorers, batactief en stam alleen nog niet uitgespeeld. Om het laatste beetje energie kwijt te raken hebben zij nog een oude vertrouwde dropping gehad.

Zondagochtend stond het volgende mysterie alweer voor de deur. De wolven en scouts zijn aan het redden geslagen om hun mysterie zo snel en goed mogelijk op te lossen. De bevers en welpen hebben een kleine foto schoot gehad om eigen ‘wie ben ik’ kaartjes te maken. Een foto moet natuurlijk in een mooi lijstje dus de volgende klus die hen te klaren stond was het versieren van een fotolijstje! Tot slot de explorers, batactief en stam, zij ontdekte dat hun grote vriend Robert overleden was en alles wees naar een moord. Aan hen de schone taak om de moordenaar te vinden tijdens het cluedo spel.

Aan al het moois komt een eind en zo ook weer aan dit geslaagde weekend. Om half 1 hebben we het groepsweekend afgesloten. Onze leden hebben hun speurneusjes weer afgezet en zijn met een voldaan gevoel terug naar huis gegaan.

Reacties zijn gesloten.