BE WE – Zomerkamp dag 1: Koning Midas heeft hulp nodig!

De bevers en welpen zijn vandaag afgereisd naar vroegah. Naar lang lang lang geleden, toen de aarde nog maar een paar eeuwen bestond. Naar een wereld vol met Goden, Godinnen, monsters en helden: het oude Griekenland, het rijk van Koning Midas. Nadat de bevers en welpen DOEI!!! hadden gezegd tegen de papa's, mama's, broertjes, zusjes, opa's, oma's, en alle andere passanten die (helaas) niet mee op avontuur gingen, en na de rondleiding door de blokhut, stond daar plots Koning Midas op het prachtige terrein!

De Koning was iewat verontwaardigd dat de kinderen geen visum hadden aangevraagd voor zijn koninkrijk, maar hij kon hun hulp wel erg goed gebruiken. Koning Midas had namelijk een aantal uitdagingen in zijn koninkrijk; mythische monsters, duistere doolhoven, actieve atleten en hulpbehoevende helden.

Een korte snack later kwamen de bevers en welpen de eerste uitdaging tegen: het afschuwelijke aanzicht van Medusa (pam, paam, paâam). Samen met Perseus hebben de kinderen Medusa weten te verslaan, en daarmee de eerste van zes werken volbracht. Niet veel later passeerde ook Hercules de groep, hij was bezig met zijn kameraden een veelkoppige draak te verslaan, waarbij ze moesten samen werken. Helaas voor hen, wisten ze niet hoe dat moest. Hercules kwam daarom bij de ervaren bevers en welpen op cursus, om de fijne kneepjes van het samenwerken te leren.

Toen Hercules eenmaal, onderwezen en al, weer zijn tocht had vervolgd, was het tijd voor wat creatieve ontspanning. Het porselein ontbrak, dus hebben de kinderen hun traditionele Griekse amforen met stift en papier geboutseerd.

Met de ontspanning was het snel gedaan toen niet veel later de kinderen oog in oog stonden met een Griekse God, Hypnos. De God van de slaap lag lekker te tukken. Hij brabbelde wel wat, waardoor men al snel vernam dat hij de kist met goudstukken die hij bij zich had, op niet geheel legale wijze had vergaard. De kinderen hebben op slinkse wijze de goudstukken teruggepikt tijdens Hypnos’ slaap om deze netjes te kunnen retourneren aan de linksmatige eigenaar.

Na een overheerlijke mousaka, met als desert een frisse (en fruitige) Griekse yoghurt, waaide de Griekse held Jason aan op zoek naar zijn gulden vlies. Dit vlies werd al snel verspreid langs een hele route gevonden. Gelukkig lag deze route niet al te ver van ons kampterrein af, alsof het toeval was.

Uitgeput na deze barre tocht gingen de bevers vermoeid, doch voldaan, naar bed. En startten de welpen hun jacht van de avond. In de verte hoorden zei namelijk wat rare geluiden; een Kretenzische wilde geit, een minotaurus, een sfynx en nog meer mythische Griekse dieren hadden zich verstopt in het bos. Toen deze eenmaal op het lijstje waren afgevinkd, gingen de welpen ook horizontaal verder met de voortzetting.

Het was een heerlijke eerste kampdag. Op naar de morgen!

Reacties zijn gesloten.