BE WE – Zomerkamp dag 2: Een actief programma

Ohjee ohjee, Bever-Welpen kamp dag 2.

Na het verjaardagszingen en de yoga, vandaag helaas geen Koning in toga. Maar wel een olympische sport-held, daarvan sta je toch versteld. Ze hielpen Olympiaantje bij de training, over de kwaliteit verschilden we van mening. Ook het ontbijt dat had gesmaakt, eitjes bakken had de kookstaf niet verzaakt.

Het volgende programma was in geheim verhuld, we schoten ballen met katapult. Daarna geen tijd om in te kakken, bij het vuur een broodje bakken. Of flesje schieten met compressie, was ook dit kamp een groot successie. Een dag vol vermaak met sport en spel, zoiets vergeet je toch niet snel.

Voor het middagprogramma eerst een hint, we zochten diep in ’t labyrint. Het was erg spannend, en luisterde nauwer, want we stolen van de minotaur; een munt zo onder zijn snuit, want wij hoorden hem vrij luid. Wat Theseus zelfs niet lukte, deden de kinderen met een beetje drukte. Een munt gewonnen in een hour, dat is Bever-Welpen power!

Een potje Panama in het booooos, daarna avondeten met Gyroooooos. Gevolgd door Hercules op zoek naar fruit, magische appels van Hesperiden naar verluid. De reuzen beschermden de schat toch vaardig en waren met het tikken met schmienk niet te karig. De combi appels en bot werd hen te veel, dus viel de schat de kinderen ten deel.

Ieder jaar verbaast het me toch echt, hoe snel ‘zand’ aan kinderen hecht. Ook de schmink die zal niet helpen, het zijn nu echt vrij smerige welpen. Ze staan onder de douche en dan zo naar bed, deze dag die was echt vet! Excuus, dit verhaaltje is wat kortig en ook het eindrijm is wat gortig. Zo lekker dromen en op naar morgen; weer een dag zonder zorgen.

Reacties zijn gesloten.