BE WE – Zomerkamp dag 3: Een uitje naar de speeltuin

De dag begon op een andere planeet… Na eeuwen rondgezweeft te hebben in de intergalactische megaconstallatie FASDAfjaD^1 landde ik op planeet 3. De aliens eenmaal ontweken begon ik aan het bouwen van mijn boomhut. Hij was hoog, erg hoog en mooi ook. Toen ik vanuit de hut naar beneden keek, zag ik dat deze was weggezweefd vanuit de tuin en nu ergens boven de oceaan vloog. Dit leek mij opmerkelijk. Ik deed mijn ogen open en ontwaakte in de scoutingblokhut op het kamp in Rijssen.

Eenmaal wakker geworden begonnen we met een heerlijk ontbijtje verzorgd door de kookstaf. Niet veel later kwam ook Koning Midas langs. Erg trots vertelden we dat we alle werken in zijn koninkrijk hadden volbracht. We hadden de minotaurus beroofd in het labyrint, we hadden Medusa verslagen, Jason geholpen in zijn zoektocht naar het gouden vlies, maar het leukste vond ik het dat we de magische appels van de Hesperiden hadden gestolen. De Koning was erg onder de indruk maar het vergde wat overtuigingskracht voordat hij zijn belofte – het organiseren van een festival – nakwam. Midas is achtergebleven bij de bevers, die na enig sport en spel gemedailleerd het kamp verruilden voor hun thuisbasis.

Ondertussen gingen wij welpen ter automobiel en benenwagen op avontuur. We liepen lange passen over de Salandse bultrug. Uiteindelijk kwamen we aan bij speelboederij Dondertman (een droom ging in vervulling). Er waren heel veel coole dieren zoals geiten, varkens, papagaaien, alpaca’s, reeën, hazelworm, merol, duif, pauw en dat was het wel ongeveer voor de dieren (ooh trouwens er waren ook pony’s!!!). Er was ook genoeg speelgelegenheid, kijk anders eens naar ALDI leuke foto’s joh… ’s Middags was er een patatje en een ijsje. Het was trouwens echt groter dan verwacht; overal waar je keek was speeltuin. Toen plots, waren daar de auto’s weer om ons kampwaarts te vervoeren.

Eenmaal op het kampterrein, hebben we de acts voor het Griekse festival verder voorbereid, en toen was daar plots het moment suprême. Het avondmaal was episch (ik vond het oprecht nice), er zaten een paar speciale tosties tussen, discodel (die wordt vaak vergeten), salade, tzaziki stokbrood en nog veel meer. Het volgende onderdeel van het festival was het theater. Chil en Akela begeleidden het spektakel en er volgde een bijzondere polonaise van dansjes, rijmpjes, moppentrommels, bankovervallen en tussendoor een stukje appel. Tot slot hebben we een potje geweerwolfd bij het kampvuur.

Zometeen ga ik kijken of ik mijn boomhut nog ergens kan vinden op planeet 3. Morgen gaan we alweer naar huis.

Reacties zijn gesloten.