EX BA ST – Winterhike 2020

Afgelopen weekend vond onze sportieve en gezellige jaarlijkse winterhike plaats! Vrijdags verzamelden 26 enthousiaste explorers, batactief en stam zich op een regenachtig station. Voor velen was de locatie nog geheim, waar gaan we dit keer heen? We stapten uit op station Zutphen! Alhier begon de tocht voor de groepjes in de regen. Een natte avondhike van ongeveer 11 km via het pittoreske centrum van Zutphen bracht onze sportievelingen uiteindelijk in Eefde alwaar we sliepen bij Scoutinggroep Jan van Riebeeck. Eenmaal aangekomen gingen de natte schoenen uit; de organisatie had gezorgd voor een natje en een droogje dat klaar stond!

Zaterdags ging al vroeg de wekker, om 8 uur moest iedereen aan de ontbijttafel zitten.  Vandaag iep de route via de Gorsselse Heide, Almen en Landgoed de Velhorst naar Lochem. Onderweg zijn de lopers voorzien van diverse versnaperingen en een broodje rookworst. Als extra moeilijkheid hadden we dit jaar een wateroversteek ingebouwd! De Berkel werd per rubberbootje overgestoken. De uitgezette route moest ongeveer 26 km zijn, maar één groepje deed er wel 31 km over! Toen de groepjes aankwamen op het clubhuis van de Witte Wieven in Lochem stond er een welverdiend avondmaal voor ze klaar. De organisatie had een stevige portie gebakken aardappeltjes, groente en vlees klaargemaakt. Daarna was het tijd om te relaxen en gingen de beentjes hoog!

Zondag is rustdag, maar niet voor onze wandelaars! Om 9 uur werd iedereen weer aan de ontbijttafel verwacht. Na een gezellige avond hebben we vandaag via de Lochemse berg naar Ruurlo gelopen, een tocht van ongeveer 16 km. Dit bleek uitdagender dan gedacht, want halverwege de route bleek een half bos gekaapt. Zelfs de organisatie had er hier even moeite mee om de groepjes weer op de route te krijgen. Echter, uiteindelijk hebben alle deelnemers het eindpunt, het station van Ruurlo, gehaald! Moe maar voldaan van een weekend hiken vertrokken we daarna weer terug naar Hengelo. Eenmaal terug op het station van Hengelo was het dan toch echt afgelopen en ging iedereen huiswaarts… De organisatie kijkt terug op een sportief en gezellig weekend!

Reacties zijn gesloten.