SC – Oefenkamp RSW

Afgelopen weekend hebben de scouts samen met de proscouts gelogeerd op de blokhut om te oefenen voor de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW).

– In de RSW strijden scouts vanuit verschillende scoutinggroepen uit scoutingregio Twenteland tegen elkaar in een aantal typisch scoutingachtige uitdagingen. De winnaar van de wedstrijden gaat door naar de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW). De RSW 2017 staat gepland op 19. 20 en 21 mei. –

Ook dit jaar gaan er weer patrouilles vanuit Bataven Ludger richting de wedstrijden en daarom moest er dus geoefend worden. De scouts begonnen vrijdagavond met het opbouwen van hun kampement, ze hebben de tent waarin ze het weekend hebben geslapen keurig opgezet en zijn begonnen met het pionieren van de keuken. De avond is gezellig afgesloten bij het kampvuur dat de explorers nog voor ons achter hadden gelaten.

De volgende ochtend waren de scouts er weer vroeg uit. Terwijl de leiding hun slaapplekken uit kwamen gerold waren de scouts al in touw om de keukens verder af te pionieren. ’s Middags is gewerkt aan de verzieringen van het kampterrein tijdens in RSW. Het thema dit jaar is ‘superhelden’ en onze superscouts zijn aan de slag gegaan dit zo goed mogelijk naar voren te laten komen.

Deze avond mochten de scouts zelf aan de slag om een avondmaaltje te bereiden. Na lang brainstormen om in ieders smaak te voorzien hebben de scouts de nodige boodschappen gedaan en zijn ze begonnen met koken. Over het resultaat zijn – onder de scouts – de meningen verdeeld, de leiding heeft in ieder geval heerlijk gegeten! Later op de avond hebben we de fiets gepakt voor een spannend smokkelspel in het bos. De scouts kregen als taak om lichtgevende ballonnen over te brengen zonder daarbij gepakt te worden. Uiteindelijk hebben we nog een gepaste superheldenfilm gekeken; The Avengers.

De volgende ochtend waren de scouts vreemd genoeg een stuk rustiger dan de ochtend ervoor. Na een relaxte opstart hebben de scouts hun kampementen weer opgebroken en hebben we gezamenlijk de blokhut en het terrein opgeruimd.

Alle scouts en proscouts ontzettend bedankt voor dit leuke weekend, nog een beetje oefenen en de RSW moet echt wel goed komen!

Reacties zijn gesloten.