PSC – Oefen RSW proscouts

Vrijdag 24 maart hebben de proscouts die mee gaan naar de RSW ( Regionale Scouts Wedstrijden) zich verzameld bij de blokhut om te gaan beginnen met het oefenweekend voor RSW. Tijdens dit weekend gaan ze net als op het RSW eigen patrouille tent opzetten, keuken bouwen, thema maaltijd bedenken en koken.

Om 19:00 waren de proscouts bij de blokhut. Na het openen hebben ze te horen gekregen hoe de patrouilles voor de RSW eruit ziet.

Nadat ze wisten met wie ze in de patrouille zitten zijn ze begonnen met hun tent op te zetten en keuken op te bouwen. Eerst moest er een keuze gemaakt worden welke keuken ze willen bouwen. Hierdoor kregen ze het niet helemaal af op vrijdagavond.

Zaterdagochtend voordat de meeste kinderen en leiding uit hun bedje waren gerold, waren sommige proscouts al weer druk in de weer om de keuken toch af te krijgen. Na het ontbijt wat wij gezamenlijk met de scouts hebben gegeten, die ook hun oefenweekend voor RSW hadden, zijn ze weer verder gegaan om de keuken af te maken en kampkisten te controleren of alles er in zit en als er iets ontbrak uit de kampkist moesten zij dit aanvullen.

Na de lunch zijn de proscouts bezig gegaan met het uitwerken van het thema materiaal. Thema van RSW is dit jaar Superhelden.
Ze zijn bezig gegaan met het maken van een logboek, menu, menukaart en bedenken van thema kleding en andere thema materiaal.
Ook is Arjen langs geweest. Arjen zit in de jury bij RSW. Hij is bij alle patrouilles langs geweest om hier en daar aanwijzingen en tips te geven. Als je een Jurylid binnen je scoutinggroep hebt zitten kan je er ook beter gebruik van maken. Arjan namens de proscouts en denk ik ook de scouts bedankt dat je even wou langskomen.

Ondertussen is het 4 uur waardoor er 2 proscouts met Yanick mee zijn gegaan om boodschappen te doen voor thema maaltijd die ze zelf in hun eigen keuken moesten maken. Tijdens het koken komen de proscouts er achter dat ze niet aan alles hebben gedacht zoals bepaalde kruiden wat ze toch nodig blijken te hebben, bakpapier ect. Om 17uur konden ze dan beginnen met eten koken en daarna hebben de proscouts de avondmaaltijd in eigen keukens opgegeten. En ik moet zeggen dat ze mooie maaltijden hebben klaar gemaakt.

Nadat alles was opgegeten en afgewassen hebben ze even een rust moment gehad waarna we samen met de scouts naar het bos zijn gegaan om het smokkelspel te spelen. Als ze werden afgeschenen werden door Patrick, Yanick en Erik moesten ze zich weer melden bij beginpost. Het werd ze ook niet makkelijk gemaakt want ze kregen allemaal een Ballon met een lampje erin die ingeleverd moest worden bij Bonnie die aan de andere kant van het bos zat en daar kregen ze een punt.
De meeste proscouts en scouts waren best creatief om er voor te zorgen dat ze niet gesnapt werden door de ballon te verstoppen zodat ze minder opvallen in een donker bos. Nadat het spel was afgelopen zijn we terug gefietst naar de blokhut waar wij een film klaar hadden gezet. Geheel in thema hebben wij de film The Avengers gekeken. Sommige kinderen waren al zo moe dat ze tijdens de film naar bed zijn gegaan. Nadat de film was afgelopen is de rest ook naar bed gegaan.

Zondagochtend hebben wij besloten om half 10 te gaan ontbijten. Het is tenslotte zondag 🙂 dit keer waren de proscouts niet zo vroeg uit bed. Wij van de leiding moesten ze om half 10 uit hun bed halen. Later dan gepland zijn wij dan toch gaan lunchen. Na de lunch zijn ze begonnen met afbreken van hun kampje. Dit ging redelijk snel. Zo snel dat wij eigenlijk tijd overhadden. Maar gelukkig was daar Dorien, leiding van de scouts, die voor iedereen wentelteefjes heeft gebakken en eieren gekookt heeft. Dit ging er wel in. Thnx Dorien. Na de lunch was het gewoon ff gezellig bij elkaar zitten en over het weekend praten en andere onzin dingen.

Wij van de leiding hebben veel gelachen en zijn ontzetten trots op de proscouts dat ze weer zo’n inzet hebben getoond. Weekend van 19 mei vind het RSW plaatsen. Nu maar hopen dat we hoog eindigen zodat ze ook naar LSW in Baarn kunnen gaan.

Reacties zijn gesloten.