PSC – Nieuwsbrief april

Leiding update.

Maart stond in het teken van actie en nog meer actie!

De plantenactie komt er ook weer aan. 1 april zijn de bestellijsten uitgedeeld! Gooi je charmes in de strijd en verkopen maar!

Pionieren

Deze opkomst stond in het teken van houtenpalen en touw met elkaar verbinden, oftewel pionieren. Samenwerking stond centraal en ook het kunnen vertalen van een plaatje naar een daadwerkelijk bouwwerk was de opdracht. Dit bouwwerk was een tafel gemaakt van een vierpoot.
De resultaten mochten er wezen. Een patrouille had een mooie tafel op goede hoogte, de ander had een iets grotere variant en de derde patrouille was al hard op weg maar had niet voldoende tijd om hem af te maken.

Installatie nieuwe proscouts!

Zaterdag 11 maart was het zover, de dag dat de nieuwe proScouts officieel geïnstalleerd zijn. Uiteraard zijn zij niet zomaar geïnstalleerd, eerst moesten zij de ontgroening overleven!

De nps (nieuwe proscouts) moesten allereerst door een modderbaan tijgeren. Deze modderbaan mochten zij pas verlaten wanneer zij in bezit waren van drie kastanjes. Vies en wel kwamen zij via de modderbaan uit bij het ‘spinnenweb’. De nps moesten zichzelf een weg banen door deze touwenwirwar. Het touwendoolhof te hebben overleefd kwamen zij aan bij het volgende onderdeel. Bij dit onderdeel was kracht nodig. Over een dikke tak was een dik touw gegooid. Op het ene uiteinde moest een van de nieuwtjes gaan staan. Aan het andere uiteinde stonden de anderen. Zij moesten de ene persoon omhoog trekken. Zo hoog dat hij de dikke tak aan kon raken. Het onderdeel wat daarna volgde vroeg ook wat van de spierkracht: opdrukken, jumping squats en een minuut lang een houten hamer voor je houden. Dat de nps kracht hebben, hebben zij zeker laten zien! Het laatste onderdeel vroeg om samenwerking. Een voor een moesten ze de lader op welke werd vastgehouden door de andere nps om een kaartje van het gespannen touw te scheuren.

Na deze hele ontgroening overleefd te hebben zijn zij uiteindelijk geïnstalleerd. Van harte welkom Calvin, Daan, Sander, Elmar, Damien & Jesper bij de proscouts!

Gorillatocht

Zaterdag 18 maart hebben we meegedaan aan de Gorillatocht van scouting Hasselo. Met de gedachte dat dit gewoon een grote greppeltocht was gingen de proscouts en scouts naar scouting Hasselo. Daar aangekomen bleek het geen ‘gewone’ greppeltocht te zijn. Ieder lid van een groepje kreeg een handtekeningenboekje mee. Het was de bedoeling de route te volgen zonder opgemerkt te worden door de Gorilla’s welke zich lopen, fietsend en met de auto voortbewogen in het speelveld. Na het spel was er de mogelijkheid om te blijven slapen. Een groot deel van onze groep heeft dit gedaan! Het was een zeer geslaagde en gezellige opkomst.
Wie weet doen we het volgend jaar weer!

Oefen RSW

In het weekend van 24/25/26 maart heeft de oefen RSW plaatsgevonden! Een enthousiaste club proscouts die aangegeven heeft ook mee te willen naar de RWS heeft hier aan deelgenomen.
Vrijdagavond 19:00 uur startte de oefen RSW. Deze avond zijn de patrouilles voor de RSW bekend gemaakt. Na deze bekendmaking zijn zij begonnen met het opzetten van de tenten en het bouwen van de keukens. Deze kregen zij deze avond niet af. De volgende dag hebben zij de keukens afgebouwd. Ook andere zaken zoals het controleren van de kampkisten, het uitwerken van het thema materiaal en bedenken en proberen van de gerechten zijn aanbod gekomen! Zondag om 14:00 uur eindigde het weekendje.
Het was een erg leuk en gezellig weekend en de proscouts zijn helemaal voorbereid op het echte werk! Op naar de RSW!
Voor een uitgebreider verslag van dit topweekendje verwijzen wij jullie door naar de site! In het stuk ‘PSC – Oefen RSW proscouts’ lees je nog veel meer!

Jarige proscouts(leiding) deze maand:

Deze maand hebben wij helaas geen jarigen in ons midden!

Afwijkende opkomsttijden en –locaties

(voor zover nu bekend)

22/04: Vossenjacht in de stad (info volgt nog)
19-21/05: RSW (info volgt nog)
08/07: laatste reguliere opkomst met ouders

Reacties zijn gesloten.