PSC – Nieuwsbrief maart

Leiding update.

Wij heten de nieuwe proscouts van harte welkom!
Calvin, Daan, Elmar, Sander, Damian en Jesper, wij wensen jullie een leerzame en leuke tijd bij de proscouts.

Hierbij nogmaals de mededeling voor onze (nieuwe) proscouts; (A)PL’s aanwezig om 13:45 uur en de overige leden om 13.55 uur.

Afmelden uiterlijk donderdagavond voor de opkomst, via leiding@proscouts.nl. Bij ziekte zo spoedig mogelijk. Verder hebben we jullie al in de groepsapp geplaatst, of gaan we dat z.s.m. doen.

Binnen het proscoutsteam gaan we ons meer richten op de prestaties en vaardigheden van onze proscouts. Peter zal zich de komende tijd bezig gaan houden met het opnieuw opzetten van het insigneprogramma. De afgelopen maanden hebben we al veel onderdelen met onze jeugdleden gedaan en hebben ze al veel eigen gemaakt. Niets is leuker, dan dit terug te zien door middel van nieuwe insignes. Als team hebben we gekozen voor een aantal “verplichte” insignes. Maar er is ook een beperkte vrije keuze.

Gunnar zal als teamleider het 1e aanspreekpunt blijven voor deze speltak, evenals de beheerder van SOL. Dus vragen hierover, kan je rechtstreeks aan hem stellen.

De communicatie (met ouders) zal worden overgenomen door Anne.

Naast het insigneprogramma, blijft Peter het aanspreekpunt voor de financiën, als penning-meester van de speltak.

“Fred”Moalke (04/02)

Deze groepsopkomst stond in het teken van de Flintstones. De ouderen onder ons wel bekend. Dino had het eten van Fred opgegeten en nu was er niks meer te eten voor de jeugdleden op het vretmoalke. Samen met de jeugdleden werd alles weer in orde gemaakt en konden we na de middag-activiteiten lekker stampot boerenkool eten. Nadat de scoutshop leeg was geroofd, gingen onze proscouts op weg voor een dropping.

Patrolgames (11/02)

Aan de slag met de nieuwe patrouilles en wennen aan elkaar. Door middel van diverse spelletjes in het scoutslokaal namen de patrouilles het tegen elkaar op.

Winterkamp (24/02 t/m 26/02)

Een winterkamp tijdens het carnavalsweekend!? Ja, daar hadden we niet bij stil gestaan. Toch was er een goede opkomst en gingen we een leuk weekend met z’n allen tegemoet. Zaterdag stond er een hike op het programma. De proscouts gingen met een aantal ouders op pad en door middel van diverse routetechnieken werd de weg naar Borculo teruggevonden. Na een warme maaltijd werd er nog een avondspel gedaan in het bos. Toen werden de messen geslepen voor pictionary. Het ging er fanatiek aan toe. Zondag stond in het teken van opruimen, maar eerst een potje boerengolf. Op drassige weilanden moest een bal in de juiste holes geslagen worden. Dit leverde hilarische momenten op. Onvergetelijke momenten, waar nog lang over na zal worden gepraat. Ouders en proscouts, bedankt voor een te gek weekend!

Opkomsten in maart

Aankomende maand zal er onder andere een opkomst samen met Scouting Hasselo georganiseerd worden en een oefen RSW, verder info volgt nog.

Jarige proscouts (leiding) deze maand:

25/03: Iris
27/03: Jesper

Afwijkende opkomsttijden en -locaties 

(voor zover nu bekend)
18/03: 19:30 uur Scouting Hasselo (info volgt nog)
24-26/03: oefen RSW (info volgt nog)
19-21/05 RSW (info volgt nog)
08/07 laatste reguliere opkomst met ouders

Reacties zijn gesloten.