WE – EHBO opkomst

Vandaag hadden de welpen een EHBO opkomst, om wat meer kennis op te doen betreft EHBO. We begonnen de opkomst met een actief renspel waarbij het de bedoeling was elkaar te tikken. Wanneer we bijna getikt werden moesten we snel iets zeggen wat met EHBO te maken heeft. Daarna hebben we nog een potje ziekenhuistikkertje gedaan. De plek waar je getikt werd hield je je ene hand op om met de andere hand te kunnen tikken. Een slimme welp tikte de leiding op zijn voet, hierdoor moest die leiding hinkelend verder.
Hierna moesten we in de vorm van domino onze kennis laten zien over EHBO, onder het genot van een beker ranja! Raksha haalde ineens een hele doos met verbandmateriaal tevoorschijn. Iedereen kreeg een verbandje aangelegd om zijn hoofd of arm. Sommige liepen zelfs rond met een mitella! Om de opkomst af te sluiten en onze kennis te testen die we hadden opgedaan had de leiding een paar vragen voor ons. In de vorm van Ren je Rot konden we deze beantwoorden.
Toen de ouders kwamen om de welpen op te halen schrokken ze zich een hoedje. Alle welpen liepen met een verband om! Gelukkig zagen ze snel dat het niet echt was. Het was een leerzame en gezellige opkomst!

Reacties zijn gesloten.