PSC – Nieuwsbrief mei

Leiding update.

April stond in het teken van veel activiteiten!
Mei gaat in het teken staan van de RSW!
Deze maand zal er helaas een aantal opkomsten uitvallen in verband met de schoolvakantie, RSW en het hemelvaart weekend.

1 april: routetechnieken

Deze opkomst werd er geoefend met voor de meeste proscouts nieuwe routetechnieken. We gingen hier binnen mee aan de slag. Per patrouille werd er uitleg gegeven en geoefend op een kaart. Deze nieuwe technieken komen we later dit seizoen nog eens tegen, wanneer we buiten aan de slag gaan met routetechnieken.

8 april: PL/APL opkomst

Vandaag moesten de pl’s en de apl’s de opkomst organiseren voor zowel de proScouts als de scouts. Ze deden het beter dan de verwachting was en alles ging met veel plezier! Complimenten daarvoor!
Het eerste spel was een water spelletje waarbij je een kaartje kreeg en de persoon die erop stond moest je nat schieten zonder dat iemand dat zag, want dan telde die natuurlijk niet. Dat spel liep de hele opkomst door, terwijl wij rustig probeerden andere spelletjes te spelen. Zo gingen we wandelende A’s lopen en Hollandse leeuwen en panama spelen. De grote winnaar van het spel, kon natuurlijk ook niet anders.. was Yanick :p, met een epic score van wel 11 afgeschoten scoutjes en proscoutjes ;p.

De opkomst was dus zeer geslaagd en de proscouts, scouts en de leiding hebben veel plezier gehad! Zeker voor herhaling vatbaar dus!

15 april: creatieve opkomst

Zaterdag 15 april stond in het teken van creativiteit. Deze middag startte met een fanatiek potje trefbal tegen de explorers. De explorers hadden de opdracht om te winnen van de proscouts, maar helaas voor hen is dit niet gelukt!
Na het zeer fanatieke openingsspel zijn de proscouts heel toepasselijk in het beverlokaal gaan zitten. Hier werd een beroep gedaan op het creatieve brein. Aboriginals kunst hebben zij gemaakt. Nadat de creativiteit geuit was, zijn we met z’n allen het bos in gegaan en hebben we de middag afgesloten met een aantal potjes levend stratego.

22 april: vossenjacht

Zaterdag 22 april was de dag van de Vossenjacht! De leiding van alle speltakken hadden zich in de meest rare en leuke kostuums gehesen en hadden zich verspreid over het stadscentrum van Hengelo. Het was de bedoeling dat elke vos gevonden werd. Elke vos droeg namelijk een puzzelstukje bij zich. De puzzel moest uiteindelijk compleet zijn en opgelost worden. Alle puzzelstukjes zijn gevonden en de puzzels zijn gemaakt! Als beloning en als lekkere afsluiting was er voor een ieder nog een lekker broodje knakworst.

Jarige proscouts(leiding) deze maand:

Deze maand hebben wij weer een aantal jarigen in ons midden!

2 mei: Damien
5 mei: Peter
24 mei: Kay

Van harte gefeliciteerd!

Afwijkende opkomsttijden en –locaties

(voor zover nu bekend)

06/05: Geen opkomst in verband met vakantie
19-21/05: RSW (info volgt nog). Voor degene die niet mee gaan naar de RSW is er geen opkomst.
08/07: Laatste reguliere opkomst met ouders

Reacties zijn gesloten.