WE – EHBO opkomst

Afgelopen zaterdag gingen de Welpen aan de slag met Eerste Hulp Bij Ongelukken. Na twee leuke en actieve openingsspellen begonnen de welpen met het bespreken van ‘wat EHBO nu eigenlijk is?’ Die slimme welpen wisten zelf ook donders goed dat EHBO en veiligheid – juist bij scouting – ontzettend belangrijk is, want er kan natuurlijk van alles mis gaan tijdens de opkomsten! Je moet ontzettend voorzichtig zijn want voor je het weet snij je jezelf in de vingers met je zakmes, of brand je je met het stoken van een kampvuurtje. Tijdens deze opkomst hebben we besproken wat je kunt doen op het moment dat er iets gebeurt, wie kun je bellen als er echt wat aan de hand is, en wat er bijvoorbeeld allemaal in een verbandtrommel zit (naast verband natuurlijk).

 

Daarna was het tijd voor de pauze, waarin de welpen zich hebben uitgerust in een echte EHBOutfit en we hebben genoten van een lekkere traktatie van onze – alweer een jaartje ouder wordende – Raksha. Met de juiste kledij en gevulde buikjes zijn de welpen daarna aan de slag gegaan met een aantal vragen in de blokhut. Zo hebben ze ontdekt waar de EHBO trommel is opgehangen en hoe je in geval van nood de blokhut zo snel mogelijk kunt verlaten. Tenslotte hebben de welpen als heuse ambulancebroeders een parcours afgelegd met een patiënt en een brancard.

 

Al met al was het een ontzettend leuke en leerzame ochtend. Vanaf vandaag voelt de leiding zich weer een stukje veiliger tussen al die super (te)gekke welpen 🙂

Reacties zijn gesloten.