WO SC – Gezamenlijke opkomst Levend Monopoly

Afgelopen zaterdag 3 juni hebben de wolven en de scouts een gezamenlijke opkomst gehouden. Wegens de verhuur van de blokhut moesten de speltakken buiten de blokhut hun opkomst houden. De wolven en scouts hebben in de wijk Veldwijk het spel levend monopoly gespeeld. Het was de eerste keer dat we dit spel gingen spelen, dus het was voor iedereen een verrassing hoe het uit ging pakken. De voorbereiding was in ieder geval goed voor elkaar en de leiding was hierdoor erg enthousiast.

De wolven en scouts werden ingedeeld in gemengde groepjes, elk groepje kreeg een pakketje met het spelbord, speelgeld, speluitleg een dobbelsteen en natuurlijk de kanskaarten. De bedoeling van het spel was om zoveel mogelijk straten te kopen bij de centrale post. Door de hele wijk hingen blaadjes met de straatnamen, prijs en huur en koopcode. Deze hingen bijvoorbeeld op lantaarnpalen of elektriciteitskastjes. Door te gooien met de dobbelsteen trokken ze door de wijk opzoek naar de blaadjes. Als een groepje een straat wilde kopen moesten ze naar de centrale post lopen en bij de leiding de koop- en huurcode doorgeven. Als deze goed waren gekeurd en natuurlijk de straat betaald was dan kregen ze het kaartje van de straat en konden ze weer verder.

Het was een super gezellige middag samen met de wolven en de scouts. Aan het einde van de middag zijn wij lekker nat geregend maar dat kon de pret niet drukken.

Reacties zijn gesloten.