BE – Beverkamp 2017

Afgelopen weekend zijn de bevers op kamp geweest in Delden. Samen met de leiding en de andere bevers drie hele dagen weg van huis, maar dat was gelukkig voor geen enkele bever een probleem. Donderdag ochtend werden de bevers naar de blokhut in Delden gebracht waarna de bedjes door de ouders werden opgemaakt. Vervolgens was het tijd voor de opening en mocht nog een laatste kus aan papa en mama gegeven worden voordat die naar huis gingen. Voordat het programma begon kregen de kinderen eerst een rondleiding door het gebouw en over het terrein, wat te drinken en toen was het tijd voor wat actievere dingen. Vanuit het bos kwamen namelijk Keet en Fleur Kleur aangerend. Er was namelijk een kleine hindernisbaan uitgezet en de kinderen moesten van Keet en Fleur allemaal (verf)spullen verzamelen. Hierna konden de kinderen, met de bij de hindernisbaan veroverde aardappels, aardappel stempelen. Of waar het bij sommige bevers op uitliep, met verf spelen… Na de lunch kwam Professor Plof langs met een aantal rare proefjes waarvan niet elk proefje even goed uitpakte, helaas voor de leiding was er na de proefjes van Professor Plof genoeg rotzooi op te ruimen. Na nog wat korte spelletjes was het alweer tijd voor het eten, overheerlijke macaroni met tomatensaus en kaas. Nadat de afwas gedaan was was er nog kort tijd voor een bal spel voordat alle kinderen naar bed moesten. Maar, voor het slapen wordt er natuurlijk altijd eerst een verhaaltje voorgelezen en mogen de kinderen nog even met de zaklampjes schijnen.
De volgende ochtend was er eerst een lekker ontbijt klaargemaakt door de kookploeg. Daarna kwam Stanley Stekker ineens langs, hij had namelijk de hulp nodig van de kinderen. Stanley had een robotje gemaakt die hij met zijn telefoon kon besturen maar hij had nogal moeite om de robot door het doolhof heen te lozen en daar moesten de kinderen maar even bij helpen. Gelukkig konden de kinderen Stanley heel goed helpen en het was alweer heel snel tijd voor wat te drinken. Na het drinken kwam Rebbel langs die allemaal dieren in het bos had gevonden en samen met de kinderen naar dierengeluiden ging luisteren in het bos. Na de lunch mochten de kinderen in de auto stappen waarna de bevers naar kinderspeelboerderij ’t Höfke gingen. Bij ’t Höfke hebben ze zich de hele middag vermaakt, onder het genot van een ijsje was er even een korte pauze, maar direct daarna werd alles weer onveilig gemaakt. Vlak voor het weggaan kreeg iedereen nog een bakje patat en toen was het weer tijd om naar de kamplocatie terug te gaan. Eenmaal terug gekomen was het tijd voor de installatie van Iris die voor de eerste keer mee ging op kamp en dat ze geïnstalleerd is door de bevers heeft ze geweten. Daarna was het alweer bedtijd.
Zaterdagochtend gebeurde het onverwachte, de kinderen sliepen nog terwijl alle leiding al wakker was. Na een ontbijtje kwam Stanley Stekker alweer langs, hij had problemen met zijn laptop en daarom had hij hulp nodig van de kinderen. Samen met de kinderen heeft Stanley vervolgens een tochtje gelopen. Na het tochtje kregen de kinderen nog een broodje knakworst en toen was het alweer tijd om naar huis toe te gaan en, voor een aantal bevers, was het ook alweer tijd om naar bed toe te gaan.

Reacties zijn gesloten.