Proscouts

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

De proscouts, een oudere scoutsspeltak, is een actieve, gezellige en enthousiaste groep jongens en meisjes van 13 tot 15 jaar. Elke zaterdagmiddag draaien wij opkomst van 14.00 tot 17.00 uur. Wij zijn voornamelijk op het terrein te vinden. De opkomsten vinden eigenlijk altijd buiten plaats. We houden alleen onze opkomst binnen als het weer het écht niet toelaat. Met de basis die gelegd is bij de scouts maken wij de sprong in de verdieping. Ook bij de proscouts werken we met patrouilles. Hier leren ze om steeds meer verantwoordelijkheid te nemen voor hun functioneren en dat van anderen.

Wat doen we?

Wat we doen

De opkomsten van de proscouts duren maar liefst drie uur, daarom is er altijd tijd genoeg om van alles te doen. Hierdoor kan er tijdens een opkomst bijvoorbeeld net dat ene bouwwerk gepionierd worden waar je bij de scouts niet genoeg tijd voor hebt. Verder komen natuurlijk alle scouting activiteiten weer aan bod, van zelf pizza's maken op een eigengemaakt vuurtje tot een hike lopen. 's Winters hebben de proscouts altijd een leuk winterkamp, verder doen net zoals de scouts de proscouts mee aan de regionale scouting wedstrijden waarin ze het tegen andere scoutinggroepen opnemen. Als afsluiter van het seizoen gaan de proscouts nog altijd samen met de leiding op kamp.

Meedoen?

Keertje meedoen?

Ben je na het lezen van deze informatie enthousiast geworden, dan kun je altijd eerst 4x bij de prosouts mee komen doen. Je kan dan kijken of je het écht leuk vindt en of je graag lid wilt worden. Wil je graag een keertje meedoen, neem dan contact op via het contactformulier. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met jou opnemen!

Ik meld me aan!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.