SC – Zomerkamp

Op zaterdag 22 juli rond 09.00 verzamelden de scouts op station Hengelo voor een keigaaf zomerkamp. Waar we normaal op fietsafstand van Hengelo overnachten ging de reis dit jaar naar Zandvoort aan Zee. Toen de fietsen eenmaal in de aanhangers waren geparkeerd en alle papa’s en mama’s afscheid hadden genomen, vertrok de trein. Na een overstap in Amersfoort kwamen de scouts aan in Amsterdam. In Amsterdam hebben we geluncht op de Dam, daarna hebben de scouts de tijd gekregen om de stad nog wat verder te verkennen. Na een toch iets wat vreemde wandeling terug naar het centraal station zaten de scouts – iets wat verbijsterd – weer veilig in de trein. Eenmaal in Zandvoort renden een aantal scouts direct met kleding en al de zee in, om vervolgens met natte kleding op de fiets naar het kampterrein te stappen. Op het kampterrein moesten alle spullen nog naar ons plekje worden gesjouwd, niet bepaald het leukste karweitje. Toen de tenten waren opgezet zijn de scouts na het avondmaal tot laat in de nacht bezig geweest met keten in de tent.

 

De volgende dag waren alle scouts een stuk rustiger dan de avond ervoor ?. In de ochtend hebben de scouts hun keukens opgebouwd, dit viel met de buien die steeds tussendoor kwamen nog niet mee. Uiteindelijk stonden de keukens – soort van – er dan toch en hebben we de middag chillend doorgebracht op het strand. De scouts hebben vooral in het water gelegen en de leiding zat rustig en wel op het terras – het valt ook niet mee om leiding te zijn. Eenmaal terug op het kampterrein hebben de scouts gauw gekookt want, we moesten al weer door met het volgende programmaonderdeel. Deze avond werd namelijk een groot avondspel georganiseerd met alle aanwezige scoutinggroepen. Dit was een ruilspel waarbij de scouts – in groepjes gemengd met de andere scoutsgroepen – opdrachten moesten uitvoeren in ruil voor munten. Met deze munten konden grondstoffen gekocht worden die op hun beurt weer verkocht konden worden voor meer munten. Geen prijzen helaas over onze scouts maar ze zijn allemaal hartstikke goed geëindigd!

 

Maandagochtend vertrokken de scouts om te beginnen aan het eerste deel van de tweedaagse hike. Middels verschillende routetechnieken – die niet alle scouts even goed onder de knie bleken te hebben – liepen de scouts door de mooie omgeving naar de locatie van hun primitieve overnachting. In het begin liepen de scouts nog met volle bepakking, maar al snel werd duidelijk dat dit net een tikkie te zwaar was en gingen de rugzakken in de bus verder. Aangekomen op de kamplocatie – een terrein van de waterscouts in Haarlem-noord – hebben de scouts een hikebom gekookt op het kampvuur. Tussendoor was één scout nog zo slim om de voetbal het water in te schieten… Toen die scout afgedroogd en wel zijn hikebom had verorberd hebben de scouts zelfstandig een zeil gespannen om onder te slapen. Ter afsluiting hebben we ’s avonds nog een wandeling gemaakt naar een mooi uitkijkpunt in de buurt, vanaf waar je de omgeving tot en met de Zuid-as nog kon bekijken!

 

Toen de scouts vol nieuwe energie wakker werden is het terrein opgeruimd en gingen de scouts vol goede moed verder met de hike. Deze dag ging de hike door het centrum van Haarlem. Een mooie route waarbij er van alles te zien was. Eén groepje echter had moeite met het vinden van de grote kerk van Haarlem (St. Bavobasiliek, 80 meter hoog). Toen ook dat groepje de post aan het einde van stad had bereikt, verliep de rest van de hike op rolletjes. Alle scouts hebben de hike volledig en zonder ongelukken uitgelopen. Met uitzondering van Senna die op merkwaardige wijze met een nat pak op de laatste post aankwam.

 

Woensdag speelden we – volledig in vikingthema – ‘Wie is de Wickie?’. Hierbij moesten de scouts een aantal opdrachten uitvoeren waarbij één van hen – de Wickie – de opdrachten moest saboteren. Na veel geklungel hebben de scouts een vikingschip gepionierd en succesvol een boodschap overgeseind op het strand. Hiermee hebben ze een zeer smakelijke schat weten te verdienen. De gerechten voor het avondeten werden deze dag overgelaten aan de creativiteit van de scouts. Nadat de ingrediënten waren gekocht hebben de scouts zelf een avondmaaltje gekookt. Of dit een succes was is afhankelijk van de scout aan wie je het vraagt…

 

Op de één na laatste dag zijn we naar Haarlem gegaan. De scouts werden in de stad verdeeld in groepjes en vrijgelaten met een appel en een ei (om te ruilen) en een vragen/opdrachtenlijst. Van de vragen- en opdrachten kwam weinig terecht maar aan het einde kwamen de scouts met een heel scala aan interessante voorwerpen en souvenirs terug op het marktplein. Eénmaal terug op het kampterrein zijn we begonnen met het opruimen van de tenten en hebben we gebarbecued. ’s Avonds was de bonte avond, waarbij we diverse geweldige optredens hebben gezien. Een geweldig zingende Daan, een aantal dansende heren (die beter goed hun best kunnen doen op school voordat ze een carrière als danser overwegen), moppentrommels, iets met een koe, ‘wistjedatjes’ over de scouts en hele lieve ‘wistjedatjes’ over de leiding. Alles gepresenteerd door showman Luuk die alles met zijn vlotte babbel aan elkaar wist te knopen.

 

Aan alles komt tenslotte een eind en zo ook aan dit scoutskamp. Dit betekent dat de hele toko weer opgeruimd en naar de bus teruggesleept moest worden, niet bepaald een pretje na zo’n vermoeiende week… Op de terugweg zijn we snel overgestapt in Amsterdam en daarna gingen we met de internationale trein in één rechte lijn door naar Hengelo. Eenmaal wakker liepen de scouts vanaf station Hengelo nog naar de blokhut om daar onthaald te worden door hun ouders en na een week vol avontuur naar hun thuis (met douche en eigen bedje) terug te keren.

 

Het is een geweldige week geweest met veel mooie verhalen en leuke activiteiten. Alle scouts, leiding en vrijwilligers ontzettend bedankt!

Reacties zijn gesloten.